Gazilerden Ak Parti'ye Ziyaret

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Başkanı Ramazan Çakal ve yönetimi, AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar'ı ziyaret etti.

Gazilerden Ak Parti'ye Ziyaret
AK Parti İl Başkanı Hamdi Uçar'ı parti binasında ziyaret eden Türkiye Muharip Gaziler Derneği Başkanı Ramazan Çakal ve yönetim kurulu üyeleri gazilere kömür yardımı yapılması talebinde bulundu. Valilik tarafından Zonguldak'ta sadece 19 gaziye kömür yardımında bulunulduğunu ifade eden Çakal, "Bugün sizi ziyaret etmemizin en büyük nedeni Valiliğimize arz etmiş olduğumuz dilekçelerin işleme geçmesi. Biz Zonguldak'ta toplam 820 gaziyiz. Fakat bu kış 19 gaziye kömür yardımında bulunuldu. Bundan önceki Valimiz bütün gazilere kömür yardımında bulunurdu. Ama bu Valimiz sadece 19 gaziye kömür yardımı çıkarttı. Bildiğimiz kadarıyla belli kriterler çerçevesinde veriliyormuş. Maaşı bin TL'nin üzerine olanlara kömür yardımı yapılmıyormuş. Madem öyleydi neden o zaman bundan önceki Valimiz kömür yardımı yaptı. O da yapmayabilirdi. Başbakanımız referandum sonrasında evet çıkınca gazilerin durumunu iyileştireceğini söyledi. Fakat Güneydoğu'da gazi olanla asıl gazi olan bizleri ayırdı. Bu haksızlıktır. Onlar devletin imkanlarından sonuna kadar yararlanırken, biz neden yararlanamıyoruz" dedi.
Gazilerin durumlarının iyileştirilmesi için her zaman çalışmalar yapıldığını ve bu anlamda da ihtiyaç sahibi gazilere destek olmaya devam edeceklerini dile getiren Uçar, gazilerin neden kömür yardımı alamadıklarını araştıracakların ifade etti. Uçar, "Gaziler bizim için çok önemli insanlar. Onların istekleri bizim başımızın üstüne. Dediğiniz gibi 820 olan gazilerden sadece neden 19 tanesine kömür yardımı yapılıyor bilmiyorum ama araştıracağım. Benim bildiğim kömür yardımı için belli kriterler aranıyor. Dediğiniz gibi sadece 19 gazinin kriteri buna uymuş olabilir. Diğerlerinin kriterleri uymamış olabilir. Mesela bin TL'nin üzerinde maaş alan insanlara kömür yardımı yapılmıyordur. Doğrudur. Ben Valimiz ile kendim görüşüp konu hakkında bilgi alışverişinde bulunacağım. Ama zannetmiyorum ki, kriteri uyup da kömür yardımı alamayacak bir insanın olacağını. Mesela kömür yarımı için bu sene 5 bin kişi müracaat etmiş ve bunlardan 4 bin 500 kişiye kömür yardımında bulunulmuş. Buda son derece önemlidir" diye konuştu.