Bakan Danışmanı Kaya'ya Stk Brifingi

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafız Özak'ın Danışmanı Murat Kaya, 2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları sürecinde kurulan kadın platformunu ziyaret ederek, platform çalışmaları hakkında bilgi aldı

Bakan Danışmanı Kaya'ya Stk Brifingi
Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafız Özak'ın Danışmanı Murat Kaya, 2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları sürecinde kurulan kadın platformunu ziyaret ederek, platform çalışmaları hakkında bilgi aldı. Kaya, sivil toplum kuruluşlarının organizasyona sahip çıkmasının önemine değinerek, " Bu amaçla kurulan kadın platformuna önemli görevler düşüyor. Platformun çalışmalarına her konuda destek vermeye hazırız" dedi.
18 KADIN DERNEK BAŞKANI KATILDI
18 dernek başkanı ve yöneticisin katıldığı toplantıya Erzurum Kalkınma Vakfı ev sahipliği yaptı.
2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'nı Erzurumlunun sahiplenmesinin önemine değinen Kaya, " Devletin yaptığı yatırımlar kent için önemli bir yere sahipken, Erzurumlu'yada bu organizasyona sahip çıkma görevi düşüyor: Erzurum coğrafik olarak önemli bir yere sahip ve önemli turizm potansiyelleri barındırıyor. Bu şansın değerlendirilmesi ve uzun vadede devam etmesi Erzurumlunun duyarlılığına bağlı. Erzurum'u zihinlerde yaşatacak, etkili faaliyetlere imza atmak için vizyonel çalışmalar yapılmalıdır. Bu bakımdan Sivil Toplum kuruluşlarına önemli görevler düşüyor. Kadın platformu önemli bir eksiği gidererek, organizasyon sürecinde önemli bir sinerji oluşturdu. .platforma elimizden gelen imkanlar doğrultusunda destek vermeye hazırız" dedi.
GENEL KOORDİNATÖRLÜKTEN DESTEK
Platform Başkanı ve İl Genel Meclis Üyesi Reyhan Dağyıkan'da hanımeli sergisi konusunda yer alanında sıkıntı yaşadıklarını belirterek, kent kültürünü tanıtma konusunda kadın derneklerinin önemli çalışmalar gerçekleştireceğini ifade etti. 2011Dünya Üniversiteler Kış Oyunları Genel Koordinatörlüğü' STK komitesi ile ortak çalışmalar yürüttüklerini belirten Dağyıkan, "Çalışmalarımız son aşamaya geldi. amacımız 2011 sürecine vizyonel katkılar sağlamak" dedi.
Daha sonra dernek başkanları 2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları esnasında yapacakları çalışmalar hakkında Kaya'ya brifing verdi.