Mersin'e Yeni 'Çevre Yolu' Yapılması Çalışmaları

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, D-400 Karayolu'na paralel olarak yapılması gündemde olan 27 kilometre uzunluğundaki yeni çevre yolunun aynı zamanda da kentin kurtuluşu olacağını savundu

Mersin'e Yeni 'Çevre Yolu' Yapılması Çalışmaları
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, D-400 Karayolu'na paralel olarak yapılması gündemde olan 27 kilometre uzunluğundaki yeni çevre yolunun aynı zamanda da kentin kurtuluşu olacağını savundu.
Belediye olarak en çok eleştirildikleri konunun; kentin girişinde Mersin Ticaret Borsası'nın (MTB) hemen karşı tarafından yer alan 100 dönümlük alanla ilgili olarak hiçbir şey yapmadıkları yönündeki söylemler olduğunu hatırlatan Özcan, bu konuda kendilerine haksızlık yapıldığını dile getirdi. Maddi anlamda sıkıntı yaşadıklarını, bu nedenle de belirtilen alanla ilgili olarak proje üretmekte zorlandıklarını belirten Özcan, Mersin Limanı'nın her geçen gün büyüdüğünü ve limanın genişleyebilmek için alana ihtiyaç duyduğuna dikkat çekti. Özcan, "Biz de elimizdeki 100 dönümlük alanı, Mersin Limanı'nın genişleme sahası olarak projelendirdik ve burayı Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği (MIP) AŞ'ye satabilme noktasında ihaleye çıktık. Ancak yapılan ihaleye hiç kimse katılmadığı gibi arsa da elimizde kaldı. Burayı başka bir proje için bekletiyoruz" dedi.

"27 KİLOMETRELİK YENİ ÇEVRE YOLU MERSİN'İN KURTULUŞU OLUR"
Mersin girişinin özellikle akşam saatlerinde İstanbul ve Ankara'da olduğu gibi trafik yoğunluğu yaşandığına işaret eden Macit Özcan, yaşanan sorunun aşılabilmesi adına D-400 Karayolu'na paralel olarak 27 kilometreyi kapsayan yeni bir çevre yolu yapma gibi bir düşünceleri olduğunu açıkladı. Mersin Valiliği'nden başlayıp, Tarsus'a kadar uzanacak olan yolu imar planına da dahil ettiklerini dile getiren Özcan, 35 metre genişliğindeki bulvarlardan oluşacak yolun, aynı zamanda da Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi' (MTOSB) ile birlikte Türkiye'de ilk defa kentte yapılacağı açıklanan; 'Lojistik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'ni de kapsadığını belirtti.
Özcan, "Mersin'in kurtuluşu bu yolun yapılmasına bağlı. Ancak belediye olarak bu yolu tek başımıza yapmamız mümkün değil. Belediye olarak bütçemizi zorlasak, projeyi hayata geçirmek için ne kadar para harcamamız gerektiğini hesapladık ve karşımıza 100 milyon TL'lik bir bütçe çıktı. Bunu Büyükşehir Belediyesi'nin karşılaması mümkün değil. İşte tam da bu noktada Ulaştırma Bakanlığı'nın da projeyi üstlenmesi gerekiyor. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile yapmış olduğumuz görüşmelerde projeyi üstlenebileceklerini açıkladı. Bu yol hem Birinci Organize Sanayi Bölgesi, hem de İkinci Organize Sanayi Bölgesi ile birlikte yeni çöp depolama alanını da içine alıyor. Bu yolun yapımını mutlaka tamamlamalıyız" diye konuştu.