Indesit Manisa'dan 1 milyonuncu buzdolabını ihraç etti

Avrupa'nın önde gelen beyaz eşya üreticilerinden Indesit, Manisa'daki fabrikasından 2010 yılında 1 milyonuncu buzdolabını ihraç etti. Şirket, üretimde

Avrupa'nın önde gelen beyaz eşya üreticilerinden Indesit, Manisa'daki fabrikasından 2010 yılında 1 milyonuncu buzdolabını ihraç etti. Şirket, üretimde yıl sonuna kadar 1 milyon 300 bin adete ulaşacak. Indesit Company Türkiye Genel Müdürü Andrea Ojetti, 2004 yılında 300 bin adet olan ihracatı 1 milyona ulaştırmakla psikolojik eşiği aşmış olduklarını söyledi.

Indesit Company, ihracatta 1 milyonuncu rakama ulaşması sebebiyle Manisa fabrikasında "İhracatta 1 Milyon Adet" konulu toplantı düzenledi. Burada konuşan Türkiye Genel Müdürü Ojetti, son dönemde ihracatını en çok arttıran şirketler listelerinde ön plana çıktıklarını söyledi. Krize rağmen yüzde 35 arttırarak Capital 500 listesinde ihracat gelirini en fazla yükselten şirketler sıralamasında üçüncü olduklarını ifade eden Ojetti, Türkiye'de ilk kurulduklarında yerel pazara hizmet etmek ve küçük ölçekte de Ortadoğu'ya ihracat amacıyla çalışmaya başladıklarını anlattı. Manisa fabrikasında ulaştıkları noktanın büyük bir başarı olduğunu bemlirter Andrea Ojetti, grubun 17 fabrikası arasında buzdolabı üretenin sadece Manisa'da olduğunu vurguladı. Buradaki üretimin yüzde 80'ini, Avrupa ülkeleri başta olmak üzere Uzakdoğu, Orta Asya ve Amerika'ya ihraç ettiklerini söyleyen Ojetti, 900 kişi olan çalışan sayısının, 2011 yılında yeni yatırımla birlikte bin 500'e çıkacağını belirtti.

Manisa'daki en büyük yabancı yatırımcılardan biri olduklarını kaydeden Ojetti, güçlü yan sanayi, sürekli gelişim çalışmaları, başarılı yerel tedarikçiler ve Türkiye'nin genç ve dinamik işgücü sayesinde gelişerek önemli bir üretim ve ihracat sahası halini aldıklarını söyledi. Andrea Ojetti, şirketin başarısının ardında teknoloji ve yeniliğe verdikleri önemin yattığını vurguladı. Her sene bütçelerinin üçte birinin, yeni ürünlerle ilgili araştırma geliştirmeye ayrıldığını açıkladı. Türkiye'de beş yıl önce yüzde 4 olan pazar paylarının yüzde 10'a ulaştığını belirten Ojetti, "İleride ne yapacağımıza bakmamız gerekiyor. İki markayla yüzde 10 pazar payı güzel ama markaların birinde bu rakama ulaşmak önemlidir." şeklinde konuştu.

Indesit Company Fabrika Müdürü Turgay Dağ ise Manisa fabrikasının, 100 bin metrekaresi kapalı olmak üzere 250 bin metrekare alana sahip olduğunu ifade etti. 10 bin metrekare ilave yatırım yaptıklarını anlatan Dağ, Indesit'in 17 fabrikası içinde Manisa'dakinin ayrı bir yeri bulunduğunu, burada her renk ürünü imal ettiklerini söyledi. Her 5 saniyede bir ürün çıktığını dile getiren Fabrika Müdürü Dağ, ödüllü buzdolabı Quadrio'nun kendileri için önemli bir yeri olduğunu vurguladı. Turgay Dağ, "70 santimetrelik dört kapılı buzdolabı sadece burada üretiliyor. Enerjiden yüzde 50 tasarruf sağlıyor. Bu açıdan iki yılda kendini amorti ediyor. Üst çekmecesi, hem buzdolabı hem derin dondurucu olabiliyor; bu anlamda da tek. Quadrio, 2009 yılında İtalya'da en iyi ürün seçildi. Burada üretmek bizim için gurur verici. Eskiden bize gösterilen ürünleri imal ederdik, artık dizayn yapıyoruz." dedi.

Konuşmaların ardından 1 milyonuncu buzdolabı, ihraç edilmek üzere TIR'a yüklendi.