CHP'li Hamzaçebi, benzin artışlarını hükümetin vergi politikasına bağladı (2)

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, benzin fiyatlarındaki artışın altında hükümetin uyguladığı Özel Tüketim Vergisi(ÖTV)'nin aşırı derecede yüksek o

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, benzin fiyatlarındaki artışın altında hükümetin uyguladığı Özel Tüketim Vergisi(ÖTV)'nin aşırı derecede yüksek olmasının yattığını ileri sürdü.

TBMM'de düzenlediği basın toplantısında Hamzaçebi, anne ve babaların çocukları ile içkili restoranlara gitmesi konusunun; bar, pavyon ve meyhanelerle ilgili düzenleme kapsamında ele alınmasının doğru olmadığını söyledi. Hamzaçebi, polis evlerinde içki satışının olduğunu, ancak polislerin aileleriyle buralara girebildiklerini hatırlattı.

CHP Grup Başkanvekili Hamzaçebi, benzin fiyatlarındaki artışları da eleştirdi. "Benzin fiyatları olağan üstü düzeyde." diyen Hamzaçebi, "Dünyada bunun benzeri yok. Ülkemizde benzindeki toplam vergi oranı yüzde 67 oranında. Avrupa'da Hollanda bizden sonra geliyor, o da yüzde 29 daha düşük. ÖTV rakamları bunu ortaya koyuyor. Bu verginin oranı yüzde 28'e çıktı." dedi. Akif Hamzaçebi, bu zamların sebebi olarak iktidarın uyguladığı vergi politikasından kaynaklandığını iddia etti. Hamzaçebi, "Bu durum hükümetin vergi politikasından kaynaklanıyor. Enerji Bakanlığı, topu Maliye Bakanlığı'na, Maliye ise toplu Enerji Bakanlığı'na atıyor. Bu durumun çok ciddi irdelenmesi gerekiyor." görüşünü diye getirdi.