Bartın'da Çevre Yatırımlarına Önem Veriliyor

AK Parti Bartın Milletvekili Avukat Yılmaz Tunç, Bartın'da çevre yatırımlarına önem verdiklerini belirterek, Katı Atık Bertaraf Tesisi yer tahsisi ve proje ödeneklerini sağladıklarını, merkezi hükümet olarak belediyelere arıtma tesisleri ile ilgili gerekli yardımları yaptıklarını açıkladı

AK Parti Bartın Milletvekili Avukat Yılmaz Tunç, Bartın'da çevre yatırımlarına önem verdiklerini belirterek, Katı Atık Bertaraf Tesisi yer tahsisi ve proje ödeneklerini sağladıklarını, merkezi hükümet olarak belediyelere arıtma tesisleri ile ilgili gerekli yardımları yaptıklarını açıkladı.
AK Parti Bartın Milletvekili Avukat Yılmaz Tunç, Bartın Katı Atık Bertaraf Tesisi için yer tahsisinin gerçekleştirdiklerini belirtti. Milletvekili Tunç, "Katı atık bertaraf tesisleri proje ve müşavirlik hizmetleri için gerekli olan ödenekleri de Çevre ve Orman Bakanlığı'ndan aktardık. Bartın'daki vahşi depolama İnkumu beldesini rahatsız ediyor. Bartın Belediyeler Birliği Başkanı ve Kumluca Belediye Başkanımız Metin Çetin ve diğer belediye başkanlarımızla birlikte bu sorunun çözümü için önemli ilerlemeler kaydettik. Proje çalışmalarının ardından tesisin inşaatına başlanacak. Bartın il belediyesi ve İl Özel İdaresi, Ulus, Amasra, Kurucaşile ilçe belediyeleri, Arıt, Kozcağız, Hasankadı, Abdipaşa ve Kumluca belde belediyelerinin Katı atık bertaraf tesisiyle çevreye zarar vermeden düzenli depolamaya kavuşacaklar" dedi.
AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın'ın sahil turizmi açısından önemli bir yere sahip olan İnkumu tatil beldesinin derin deniz deşarjı ile ilgili projelerin İller Bankası tarafından gerçekleştirildiğini belirterek, projenin finansmanı için belediyenin çalışma yapması gerektiğini söyledi. Tunç, "Amasra ilçemizi turizmde marka yapmak için gerekli çalışmaları yaptık. Amasra derin deniz deşarjı projesi için de İller Bankası tarafından 15 Aralık tarihinde ihale gerçekleştirildi. Çakraz tatil beldesindeki kanalizasyon sorununu çözmek için de gerekli çalışmaları başlattık. Kültür ve Turizm Bakanlığa yaptıkları müracaatta mülkiyet belgeleri ve muvafakatlerin temini gibi dosyada bulunan eksiklikleri tamamlandı. Yaklaşık maliyeti 3 milyon lira tutarında olan proje için gerekli çalışmaları sürdürdük. Kurucaşile Belediyesi arıtma tesisi bağlantı hattı için de Çevre ve Orman Bakanlığı'nca 200 bin lira ödenek gönderildi. Arıt Belediyesi Kanalizasyon projesi inşaatı devam ediyor ve 2 milyon lira civarında bir ödenek ayrıldı. Bartın'da kömürden dolayı hava kirliliğinin boyutları giderek arttı ve halkı rahatsız ediyor. Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu gerekli ihale hazırlıklarını yapıyor" dedi.