Anadolu yemekleri THY ile dünyadaki yolculara ulaşıyor

Türk Hava Yolları'nın da (THY) ortaklığı ile kurulan Türkish Do & Co İkram Hizmetleri Şirketi'nin Anadolu mutfağından hazırladığı menüler, yolcula

Türk Hava Yolları'nın da (THY) ortaklığı ile kurulan Türkish Do & Co İkram Hizmetleri Şirketi'nin Anadolu mutfağından hazırladığı menüler, yolcular tarafından büyük beğeni alıyor. Başta THY olmak üzere 60 hava yolu şirketine ikram veren Turkish Do & Co'nun menüsünde imam bayıldıdan Adana kebabına, lahmacundan şakşukaya kadar geniş bir seçenek listesi bulunuyor.

THY'nin bütün ikramlarını Turkish Do & Co temin ediyor. İkram menüsünde Anadolu mutfağının neredeyse her türlü çeşidi var. Misafirlerine daha eğlenceli bir yolculuk yaptırmak için çaba sarfettiklerini ifade eden Turkish Do & Co Kurumsal İletişim Sorumlusu Şeyda Güven, "Yolculukta insanın yapabileceği çok fazla bir şey yok. O nedenle ikram süresini olabildiğince eğlenceli yapmaya çalışıyoruz. Örneğin uçak yolculuğunda kimse lahmacun beklemez. Ama biz ikram edince hem şaşırıyorlar hem de çok beğeniyorlar." dedi.

Turkish Do & Co'nun menüsü son derece zengin. İmam bayıldı, karnı yarık, lahmacun, çerkez tavuğu, patlıcan köfte, dolma, sarma, Tokat kebabı, Adana kebabı, kısır, haydari, şakşuka, babagannuş, humus ve acılı ezmenin yanında birçok çeşit bulunuyor.

Yemekler, Turkish Do & Co'nun İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Trabzon, Antalya, Bodrum, Dalaman ve Sabiha Gölçen'de bulunan üretim noktalarında hazırlanıyor. Şeyda Güven'in verdiği bilgiye göre günde 100 bin yemek çıkarılıyor. Hazırlanan yemeklerin yüzde 70'i THY'ye , yüzde 30'u da aralarında British, Emir Air ve Singapur havayollarının da yer aldığı 60 şirkete veriliyor.

Üç yıl önce kurulan Turkish Do & Co İkram Hizmetleri aracılığıyla Türk mutfağı dünyaya ulaşıyor. Anadolu yemekleri her yerde büyük bir beğeni topluyor.

Turkish Do & Co Kurumsal İletişim Sorumlusu Şeyda Güven, üç yıl öncesine kadar yolcuların ikramlardan memnuniyetinin yüzde 49 iken bugün bu rakamın yüzde 98.5'e ulaştığını söyledi.

İkramların otomatik makinalar yerine elle hazırlandığını kaydeden Güven, "Örneğin menüde sarma varsa. Sarmalar elle tek tek hazırlanıyor. Bir kişi günde 5 bin sarma sarabiliyor. Köftelerimiz, böreklerimiz tek tek elle ve doğal malzemeler kullanılarak hazırlanıyor." ifadesini kullandı.

TURKİSH DO & CO'DAN UÇAN AŞÇI HİZMETİ

Turkish Do & Co İkram Hizmetleri'nin 80 kişilik bir uçan aşçı ekibi de var. Bu ekip uzun süreli yolculuklarda ikramları bizzat kendileri hazırlayarak uçakta yolculara sunuyor. Yemekler belli bir aşamaya kadar yerde hazırlandıktan sonra uçağa alınıyor, sonraki aşamaları ise yolculuk başladıktan sonra pişirilerek sıcak ve kıvamında ikram ediliyor. Yolcular da aradıkları ev yemeklerini uçakta yemenin keyfini çıkarıyor.