Yüzde 30 enerji tasarrufu sağlayan ısıtıcı üretti

Airfel'in yoğun Ar-Ge faaliyetlerinin ardından ürettiği ESH Infrared Isıtma Sistemleri, konfor ve kullanım kolaylığı sunarken, emsallerine oranla yüzd

Airfel'in yoğun Ar-Ge faaliyetlerinin ardından ürettiği ESH Infrared Isıtma Sistemleri, konfor ve kullanım kolaylığı sunarken, emsallerine oranla yüzde 30 enerji tasarrufuna imkan tanıyor.

Soğuk kış günlerinin kapıda olduğu bugünlerde enerji verimliliği fazla ürünler tüketicilerden büyük ilgi görüyor. Tırmanan ilgi ve taleplere ürünleriyle karşılık veren Airfel enerji tasarrufu sağlayan ürünler konusunda Ar-Ge faaliyetlerini artırdı. Mühendislerin geliştirdiği yeni Airfel ESH Infrared Isıtıcılar da tüketicilerden rağbet görüyor. Uzaktan kumandalı yeni modellerini de geçtiğimiz günlerde ürün gamına ekleyen Airfel ESH Infrared Isıtıcılar'ın, bağımsız Alman test ve sertifika kuruluşu TÜV tarafından yüzde 30 enerji tasarrufu sağladığına dair onaylı sertifikası bulunuyor.

Airfel Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Önder, geleneksel ısınma yöntemleri yerine infrared kullanılması gerektiğin vurgularken, "Isıtıcılar, konvansiyonel ısıtıcılara göre 3-4 kat, yağlı ve gazlı ısınma sistemlerinden 4-6 kat daha hızlı ısınmaya imkan tanıyor. Güneş ışınlarıyla benzer etkiye sahip hızlı ısınma imkanı olan infrared ısıtıcılar, konforlu ve tasarruflu ısınma olanağı sunuyor." dedi.

Pazarda pek çok infrared ısıtıcı olduğunu belirten Önder, tüketicilerin kaliteli infrared ısıtıcının kullanımıyla ilgili şu uyarılarda bulundu:

"Güvenlik açısından infrared ısıtıcının kalitesine, kullanım ömrüne, CE ve TÜV gibi güvenlik sertifikalarının bulunmasına dikkat edilmeli. Enerji tasarrufu için, ısıtıcının termostatının gerçek oda sıcaklığını doğru algılaması gerekir. Dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta da, infrared ısıtıcı tercih edilirken, ısıtılmak istenilen mekanın metrekaresine göre ısıtıcının kapasite - güç seçeneğine bakılmalı."

Airfel ESH Infrared Isıtma Sistemleri'nin genel özellikleri şöyle:

• Airfel ESH Infrared Isıtma Sistemleri, ısıtılan odanın sıcaklık değerini sabit tutuyor ve bu da tasarruf imkanı sunuyor. Isıtıcılar, ihtiyaca uygun olarak, tavana, duvara ve ısıtıcı ayağına montajlanabiliyor.

• İlk ve tek performans test raporlu infrared ısıtıcılar BS/EN 60675 1995 standartlarına uygun olarak yapıldı, Airfel ve TÜV tarafından geliştirildi.

• Airfel ESH Infrared Isıtıcılar'ın elektronik modellerinde, cihazın otomatik olarak açma/kapatma zamanı ayarlanabiliyor, oda sıcaklığı LCD ekrandan takip edilebiliyor. Uzaktan kumanda sayesinde bütün bu işlemler için yerinizden kalkmanız bile gerekmiyor.

• Airfel ESH Infrared Sistemleri, tüketicilerin güvenliği düşünülerek tasarlanıyor, yüksek kaliteli malzeme ve komponentlerden üretiliyor.

• Sistem, sağlamlık, taşınabilirlik ve uzun ömürlülük özelliği ile farklı mekanlarda uzun süreler kullanabiliyor.

• IP 44 özelliği ile evlerin ve dış mekânların havuz kenarı, banyo, mutfak, yağışlı hava koşulları vb. ıslak alanlarında gönül rahatlığıyla ısınma konforu sağlıyor.

• Yeni ısıl verimlilik testi standardı, Airfel ve TÜV/ Rheinland işbirliği ile yapıldı.