Kilisede nikah için çiftlerin vaftiz olması şart

Fatih'te ağabeyi tarafından eşi Zekeriya Vural ile birlikte öldürülen Soney Vural'ın cenaze töreninin yapılacağı Surp Kevork Kilisesi rahibi Yegışa Uç

Fatih'te ağabeyi tarafından eşi Zekeriya Vural ile birlikte öldürülen Soney Vural'ın cenaze töreninin yapılacağı Surp Kevork Kilisesi rahibi Yegışa Uçkunyan, kilisede nikah kıyılabilmesi için çiftlerin Hıristiyan olması gerektiğini söyledi.

Öldürülen Soney Vural'ı daha önceden tanıdığını belirten Rahip Uçkunyan, Kilise nikahı konusunda kilisenin koyduğu bazı kurallar olduğunu belirtti. Olaydan büyük üzüntü duyduğunu ifade eden Uçkunyan, "İki aile için sabır diliyoruz. Bu iki genç için dua edeceğiz. Nikah konusunda bize bir başvuru olmadı. Aileler arasında konuşma aşamasında olduğunu düşünüyorum. Kilisede nikah olabilmesi için bazı şartlar var. Taraflardan biri farklı bir dine mensupsa, Hıristiyan bir gençle evlenmek istiyorsa kilisenin kurallarına göre vaftiz olması gerekiyor. Hristiyanlığı kabul etmesi gerekiyor. Bunun öncesinde devletin nikahını kıymış olmaları gerekiyor." dedi.

Soney Vural ile Zekeriye Vural'ın evliliğine benzer evliliklerin çoğaldığını aktaran Uçkunyan,

"Kilisede nikah kıymak istiyorlarsa her iki tarafın da vaftizli olması şartı vardır. Bunun yanında ikinci bir durum var. Taraflardan biri Hristiyanlığı kabul etmiyorsa, geliyorlar İncil okuyoruz dua ediyoruz. Bu şekilde nikahları kıyılmış oluyoruz. Bizde bu şekilde kimseyi zorlamamış oluyoruz. Çevrede buna benzer çok evlilik var. Bizim müdahil olmamız söz konusu değil. Benzer evlilikler konusunda bize gelirlerse, haberimiz olursa öğütte bulunuruz. Bunun dışında bizim yapabileceğimiz bir şey yok." dedi.