Isparta'da 5 milyon TL'lik sağlık tesisi hizmete girdi

Türkiye genelinde 'sağlığın başkenti' olma yolunda hızla ilerleyen Isparta'da özel sağlık yatırımları her geçen gün artıyor.

Isparta'da iki

Türkiye genelinde 'sağlığın başkenti' olma yolunda hızla ilerleyen Isparta'da özel sağlık yatırımları her geçen gün artıyor.

Isparta'da ikisi göz, biri diş olmak üzere toplam altı özel hastane bulunuyor. Bunlardan Özel Davraz Yaşam Hastanesi, 5 milyon liralık yatırımla tamamladığı ek binasını hizmet açtı. Hastane Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Bayram Güven, 4 yıl önce 28 hekimin bir araya gelerek açtığı hastanenin her geçen gün büyüdüğünü söyledi. Mevcut binanın yetersiz gelmesi üzerine ek bina inşaatına başladıklarını ifade eden Güven, 2 bin metrekarelik kapalı alana, 600 metrekare açık alana sahip olan ek bina sayesinde, 24 yatak kapasitesini 69'a, yoğun bakım yatağını da 6'ya yükselttiklerini belirtti.

Bayram, "MR, tomografi cihazlarına ilaveten mamografi, böbrek taşı kırma, ekokardiyografi, eforlu EKG cihazları da ek bina ile hizmete açılmıştır. Toplam 5 milyon lira yatırım yapılmıştır. Önümüzdeki ay içerisinde kardiyoloji, gastroenteroloji, enfeksiyon hastalıkları, ağız ve diş sağlığı poliklinik hizmetleri için planlamalar ve hazırlıklar tamamlanmıştır." dedi.

Yeni binada otopark, yeni hasta odaları, süit oda, yoğun bakım ünitelerinin planlandığını ifade eden Bayram, hastanede 13 branşta 22 hekim ve 185 personelin hizmet verdiğini anlattı. Bayram, "Tüm personelimizle halkımıza daha iyi sağlık hizmeti sunabilmek için çıktığımız bu yolda sürekli kendimizi yenileyerek hizmet kalitemizi artırmaya devam edeceğiz." diye konuştu.