Kitap Sevenler Platformu, yazarlar ve yayıncıların sorunlarını tartıştı

Kitap Sevenler Platformu, Beyazıt'ta düzenlenen etkinlikte, yazar, yayın yönetmeni, editör ve okurları bir araya getirdi. Platform üyesi yazarlar, kit

Kitap Sevenler Platformu, Beyazıt'ta düzenlenen etkinlikte, yazar, yayın yönetmeni, editör ve okurları bir araya getirdi. Platform üyesi yazarlar, kitap okuma alışkanlığını yaygınlaştırmak ve okullara kitap bağış kampanyası düzenlemek amacıyla düzenledikleri etkinlikte kendi sorunlarını da masaya yatırdılar.

Etkinlikte, okullara yapılacak kitap bağışları ve toplumda kitap okuma alışkanlığını geliştirip yaygınlaştırmaya yönelik projeler konuşuldu. Ayrıca, yazarlar ve yayıncıların karşılaştıkları sorunlar üzerinde tartışıldı. Kitap baskı maliyetleri, kitapların dağıtımıyla ilgili sorunlar, yazarların kitaplarını yayımlatma, yazılı ve görsel basının imkânlarını kullanma ve okur kitlesine ulaşma noktasında yaşanan sorunlar ele alındı.

Kitap Sevenler Platformu'na öncülük eden Tekin Gümüştekin ve Dilek Kılıçdemir tarafından düzenlenen etkinliğe yazarlar; Burak Akkul, Emre Kalcı, Erdoğan Eyrik, Neslihan Şadan Bağdiken, Ramis Çınar, Kanes Yayınları Yayın Yönetmeni Abdurrahman Tümer, Editör Necla Güney Alptekin, Nemesis Yayınları Yayın Yönetmeni Özgür Güvenç, Düşün Taşın Derneği Halkla İlişkiler Sorumlusu İsmail Ünlü ve kitapseverler katıldı.

Kitap Sevenler Platformu'nun etkinliğinde bir araya gelen katılımcılar, ileri tarihlerde daha geniş katılımlı sohbet ve toplantılar yapmayı kararlaştırdı.