Hayvan hakları için eylem yapan grup: Hepimiz hayvanız

Taksim'de toplanan hayvanseverler hayvanlara işkence yapılması ve öldürülmesini protesto etti. Köpekleriyle birlikte eylem yapan grup, 'Hepimiz hayvan

Taksim'de toplanan hayvanseverler hayvanlara işkence yapılması ve öldürülmesini protesto etti. Köpekleriyle birlikte eylem yapan grup, 'Hepimiz hayvanız' sloganı attı.

Taksim Gezi Parkı'nda bir araya gelen yaklaşık 100 kişilik grup, hayvana yönelik şiddete karşı eylem yaptı. Yanlarında getirdikleri köpekleriyle birlikte parktan ayrılan grup, İstiklal Caddesi üzerinden Galatasaray Meydanı'na kadar yürüdü. Gruptakiler 'Hayvana uzanan eller kırılsın', 'Önce hayvan sonra insanız' ve 'Hepimiz hayvanız' şeklinde slogan attı.

Eylemciler yürüyüş sırasında üzerinde 'Hayvan etine, deneye, ava, sirke, kürke, deriye, petshopa, itlafa, hayvan dövüşlerine hayı' yazılı broşür dağıttı.

Belediyelerin hayvan itlafında bulunduğunu öne süren grup, 'Hayvan katliamına son' yazılı dövizler de taşıdı. Galatasaray Meydanı'na gelen eylemciler burada bir süre otuma eylemi yaptıktan sonra olaysız dağıldı.