Son maç: Galatasaray Gençlerbirliği bu akşam saat 19:00'da

Galatsaray Gençlerbirliği maçı bu akşam saat 19.00'da başlıyor. Ali Sami Yen'de oynanacak son lig maçı nişteliğini taşıyan Galatasaray Gençlerbirliği maçı Yunus Yıldırım yönetecek. Galatasaray Gençlerbirliği maçını başladığı andan itibaren an be an Beyazgazete'den takip edebilirsiniz.

Son maç: Galatasaray Gençlerbirliği bu akşam saat 19:00'da
Galatasaray sahasında Gençlerbirliği'ni ağırlıyor. Spor Toto Süper Lig 16. haftasının bu önemli karşılaşması Ali Sami Yen Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak. Galatasaray Gençlerbirliği maçını Yunus Yıldırım yönetecek.


MAÇI CANLI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYIN


BAROS KADRODA YER ALMAYACAK

Süper Lig'in ikinci yarısına Türk Telekom Arena'da başlayacak olan ''Cim Bom'', Ali Sami Yen Stadı'ndaki son lig maçında Gençlerbirliği ile yapacağı karşılaşmadan galibiyetle ayrılarak, üst sıralara tırmanmayı arzuluyor.

Cehennem lakaplı Ali Sami Yen Stadı'ndaki son derbi maçında Beşiktaş'a 2-1 yenilen sarı-kırmızılı takım, Ziraat Türkiye Kupası'nda Beypazarı Şekerspor ile 11 Ocak 2011 Salı günü yapacağı karşılaşmayla bu stada veda edecek. Galatasaray, 15 Ocak 2011 tarihinde açılışı yapılacak Türk Telekom Arena'ya taşınacak.

Galatasaray’da sakatlığı bulunan Milan Baros ile tedavisi sürdürülen Mustafa Sarp, bu akşam yapılacak mücadelede forma giyemeyecek. Son iki haftadır takımla birlikte çalışan Arda Turan'ın ise Gençlerbirliği karşısında görev alması bekleniyor.

MUTLU SON OLACAK MI?


Galatasaray ile karşılaşacak Gençlerbirliği'nde futbolcular, rakiplerini yenerek ''tarihe geçmek'' istiyor.

Galatasaray'ın yıllardır maçlarını oynadığı, adı kulüple özdeşleşen ve sarı kırmızılı camianın birçok başarı yaşadığı Ali Sami Yen Stadı'nda oynanacak son lig maçında Gençlerbirliği futbolcuları, rakiplerinin ''mutlu son'' planlarını bozmayı hedefliyor.

Ankara ekibinde son idmana Stewart, Curri ve Mehmet katılmadı. Zec, Jedinak ve Mustafa Pektemek ise takımdan ayrı çalıştı.

GALATASARAY'IN KÖTÜ GİDİŞATI

Galatasaray, Ali Sami Yen Stadı’nda oynadığı son 6 resmi maçın (5 Süper Lig, 1 Z.Türkiye Kupası) hepsinde rakiplerinden gol yedi. Sahasındaki son 6 resmi maçta 3 galibiyet ve 3 mağlubiyet alan Galatasaray, bu 6 maçta rakiplerine toplam 11 gol atarken kalesinde yine 11 gol gördü.

Evinde oynadığı maçlarda en son Süper Lig’in 4.haftasında Gaziantepspor’u 1-0 yendiği maçta gol yemeyen Galatasaray, daha sonra Ali Sami Yen Stadı’nda oynadığı lig maçlarında B.Belediyespor (3-1), Ankaragücü (2-4), M.P.Antalyaspor (2-1), Manisaspor (0-2) ve Beşiktaş (1-2) karşısında toplam 10 gol yerken, Z.Türkiye Kupası’nda 3-1 galip geldiği Denizlispor maçında da kalesinde 1 gol gördü.

GENÇLERBİRLİĞİ İSTANBUL'DA PUANI UNUTTU

Gençlerbirliği, son 6 sezonda üç büyüklerle deplasmanda oynadığı 16 maçta da mağlup olarak hiç puan alamadı. 2005-06 sezonunda deplasmanda Galatasaray ve Fenerbahçe’ye 3-0, Beşiktaş’a 2-1 yenilen Gençlerbirliği, 2006-07 sezonunda Galatasaray ve Beşiktaş’a 1-0, Fenerbahçe’ye 2-1 mağlup oldu.

Kırmızı-siyahlı takım 2007-08 sezonunda Galatasaray ve Fenerbahçe deplasmanlarında 3-2, Beşiktaş deplasmanında 1-0 yenilirken 2008-09 sezonunda Fenerbahçe ve Beşiktaş’a 3-0, Galatasaray’a 2-1’lik skorlarla kaybetmişti. Geçen sezon Galatasaray’a 1-0, Fenerbahçe’ye 3-0 ve Beşiktaş’a 4-1 yenilen Gençlerbirliği, bu sezon da Fenerbahçe’ye deplasmanda 3-0 mağlup oldu.

Gençlerbirliği, üç büyükler karşısında deplasmandaki son puanını bu haftaki rakibi Galatasaray’ı 2004-05 sezonunda (15 Mayıs 2005 tarihinde) 2-1 yenerek almıştı.


MUHTEMEL 11'LER

GALATASARAY
Ufuk
Sabri
Neill
Gökhan Zan
Hakan Balta
Cana
Barış
Ayhan
Aydın
Kewell
Pino

GENÇLERBİRLİĞİ
Serdar
Orhan Şam
Aykut
Kulusiç
Murat
Serkan
Cem Can
Oktay
Soner
Billy Mehmet
Hurşut

STAT: Ali Sami Yen
SAAT: 19:00
HAKEM: Yunus Yıldırım