Karaman'da 'Köyümde daha mutluyum' projesiyle kırsal kalkınmaya destek

Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Mevlana Kalkınma Ajansı'nın Kırsal Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında hazırladığı 'Köyümde Daha Mutluyum'

Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Mevlana Kalkınma Ajansı'nın Kırsal Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında hazırladığı 'Köyümde Daha Mutluyum' projesinin açılış toplantısı yapıldı.

Karaman Abdullah Tayyar Anadolu Lisesi'nde düzenlenen programa Vali Yardımcıları Yılmaz Şimşek, Latif Memiş, İl Milli Eğitim Müdürü Sebahaddin Altun, Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yard. Doc. Dr. Selda Başaran Alagöz, Mevlana Kalkınma Ajansı uzmanları, İl Milli Eğitim Müdürlüğü idarecileri, daire amirleri ve projeden yararlanmak isteyen vatandaşlar katıldı. Milli Eğitim Müdürü M. Akif Duman, Halk Eğitim Merkezi, Rehberlik Araştırma Merkezi ve Mesudiye İlköğretim Okulu işbirliği ile hazırlanan 'Köyümde Daha Mutluyum' projesinin genel hedefini 'İktisadi, kültürel, sosyal, hukuksal ve sağlık konularında verilecek eğitimler yoluyla kırsal alanda yaşayan dezavantajlı gruplar için farkındalık yaratılması, girişimcilik, örgütlenme ve sosyal içerme bilincinin oluşturulmasıyla yörede kırsal kalkınmaya destek verilmesi' şeklinde açıkladı.

Altun, proje ile ilgili bir de özel amaçlarının olduğunu dikkatleri çekerek "Mesudiye köyünde yaşayan kadınlarımızın bilgi ve becerilerini artırarak girişimcilik seviyelerini yükseltmek, ekonomik bazda örgütlenmenin teşvik edilmesi ve pazarlama faaliyetlerinin üretimi desteklemesini sağlayarak yörede ekonomik gelirin arttırılmasına ve kırsal kalkınmaya katkıda bulunmaktır." dedi.

Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinden Öğretim Üyesi Yard. Doc. Dr. Selda Başaran Alagöz da konuşmasında kadınlara yönelik yapılan böyle güzel bir projede yer aldıkları için üniversite ve şahsı adına çok mutlu olduğunu belirterek "Günümüzde kadınlarımızın sosyal ve ekonomik alanda daha etkin rol almaları hem ilimiz için hem de ülkemiz önemli bir gelişmedir. Projede emeği geçen herkese çok teşekkür ederim." şeklinde konuştu.