Trabzonspor hem tribünde hem sahada üstülük peşinde

Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig'in 16. haftasında yarın deplasmanda İstanbul Büşükşehir Belediyespor ile oynayacağı maç için bu kente gitti.

Trabz

Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig'in 16. haftasında yarın deplasmanda İstanbul Büşükşehir Belediyespor ile oynayacağı maç için bu kente gitti.

Trabzon Havalimanı'ndan THY'ye ait tarifeli uçakla saat 09.40'da İstanbul'a hareket eden bordo - mavili kafilede 21 futbolcu yer alıyor. Karadeniz temsilcisinin, İstanbul kafilesi şu futbolculardan oluşuyor:

İbrahima Yattara, Selçuk İnan, Umut Bulut, Egemen Korkmaz, Serkan Balcı, Alanzinho, Ceyhun Gülselam, Engin Baytar, Onur Kıvrak, Tolga Zengin, Ferhat Öztorun, Gustavo Colman, Jaja, Mustafa Yumlu , Giray Kaçar, Burak Yılmaz, Barış Ataş, Hrvoje Cale, Zafer Yelen, Tayfun Cora ve Sezer Badur.

Trabzonspor'da zorlu İstanbul Büşükşehir Belediye maçı öncesi ilk yarıyı kapatan ve izinli olarak ülkesine giden Glowacki dışında eksik bulunmuyor. Hafta içinde çift kale maçta girdikleri ikili mücadelede sakatlanan Serkan ve İbrahima Yattara'nın durumunun iyi olduğu ve teknik direktör Şenol Güneş'in görev vermesi halinde maçta oynayabilecekleri bildirildi.

Ligde ilk yarının bitimine 2 hafta kala liderlik koltuğunda oturan Trabzonspor, ligin dişli ekiplerinden olan rakibi İstanbul Büşükşehir Belediyespor'u da yenip takipçileri ile arasındaki puan farkını korumak istiyor. Bordo - mavili taraftarların da seyirci rekoru karmayı planladığı Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki maçta, Karadeniz ekibi hem tribünde hem de sahada üstün olan taraf olmayı hedefliyor.

Teknik Direktör Şenol Güneş de İstanbul Büşükşehir Belediyespor maçını kazanmak için her şeylerini ortaya koyacaklarını söyledi.

Tribünlerde olduğu gibi sahada da oyun ve skor üstünlüğünü sağlamak istediklerini ifade eden Güneş, "Ligin ilk yarısındaki son iki maçımızı da kazanmak istiyoruz. Zor maç olacağını biliyoruz. İyi bir takım, iyi bir hocaları var ve takım oyunu oynuyorlar. Çok zorlanacağımız bir maç olacak ama kazanmak için her şeyimizi ortaya koyacağız." dedi.

İKİ TAKIM ARASINDAKİ 7. KARŞILAŞMA

Bu arada, Trabzonspor ile İstanbul Büşükşehir Belediyespor, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda yapacakları maçla ligde 7. kez karşılaşacaklar. Bugüne dek 2 takım arasında yapılan karşılaşmalarda Trabzonspor'un rakibi karşısında mağlubiyeti bulunmuyor.

Bordo - mavililer, İstanbul Büşükşehir Belediyespor karşısında 4 galibiyet, 2 beraberlik elde etti. Trabzonspor, söz konusu karşılaşmalarda 14 gol atarken kalesinde 3 gol gördü.

Bordo-mavili ekip, geçen sezon Atatürk Olimpiyat Stadı'nda yapılan maçtan 6-1'lik galibiyetle ayrılırken, Hüseyin Avni Aker Stadı'nda ise rakibi ile 0-0 berabere kalmıştı.

Trabzonspor'un maça şu muhtemel 11'le çıkması bekleniyor: Onur, Serkan, Egemen, Giray, Cale, Selçuk, Colman, Burak, Engin, Jaja ve Umut.