Marmaris Ticaret Odası Başkanı Baysal'dan 2b Önerisi

AK Parti Hkümeti'nin 2B olarak adlandırdığı " Orman Vasfını Yitirmiş Arazilerin Satışı" için Marmarisli turizmciler ile Marmaris'teki Meslek Odaları yeni bir öneri getirdi..

Marmaris Ticaret Odası Başkanı Baysal'dan 2b Önerisi
Turizmciler ve meslek odaları orman vasfını yitirmiş arazilerin turizme kazandırılmasını önerdi.Turizmciler yaptıkları açıklamalarda satışa çıkarılacak arazilere ev, villa ve konut yapılması yerine kendilerine öncelik tanınarak turizme kazandırılmasını istedi.
Marmaris Ticaret Odası Başkanı Mehmet Baysal konu ile ilgili olarak şunları kaydetti ; "Arsaların, 2B arazilerinin öncelikle Marmaris'teki ticaret erbaplarına öncelik tanınması ilk isteğimiz ve bu arazilerin üstünde yapılacak işlere göre verilmesi çok önemlidir. Turistik tesis yapmaya elverişli arazilerin, bu alanda yatırım yapacak yatırımcılara verilmesinde öncelik tanınması gerekiyor.Çünkü Marmaris'in en fazla getirisi olan iş kolu turizmdir."
Marmaris Ticaret Odası Başkanı Mehmet Baysal oda olarak çalışma başlattıklarını söyledi. Baysal, "Malmüdürlüğümüzün bize gönderdiği yazı çerçevesinde 237 parselin rayiç değerlerini belirlemek üzere Marmaris Ticaret Odası Yönetimi çalışmalara başladı. Mevcut arazilerin durumlarını incelemek için bir harita mühendisiyle çalışmaya başladık. Marmaris merkez ve köylerimizdeki arazilerin parsel numaraları mal müdürlüğümüz tarafından gönderildi. Haritacımızla yapacağımız çalışmalar sonucu bu arazilerin rayiç değerlerini kuracağımız komisyonla tespit edip mal müdürlüğümüze bildireceğiz. Armutalan'da 4 parsel, Beldibi'nde 28, İçmeler'de 38, Çamlı'da 24, Hisarönü'nde 33, Karaca'da 31, Osmaniye"de 79 parsel 2B arazisi olarak değerlendirilmiş ve bunların rayiç değerleri belirlenecek. Baktığımızda en büyük parsel 18692 parselle Osmaniye"de bulunmakta. 200 metrekareden 18000 metrekareye kadar irili ufaklı parseller bulunmakta, çerçeve açısından baktığımızda parseller deniz ve yola uzaklıklarına göre kuracağımız komisyon tarafından ziyaret edilecek ve yerinde görülerek rayiç değerleri belirlenecektir" diye konuştu.
Baysal çalışmalar tamamlandıktan sonra tüm Marmaris halkına 2b arazileri ile ilgili bilgi vereceklerini ifade etti. Baysal;"Marmaris ticaret odası olarak ilk görevimiz üyelerimizi konu hakkında bilgilendirmektir. Ayrıca Marmaris yaşayanlarını arazilerin konumları ve fiyatları konusunda bilgilendireceğiz. Önceliğimiz Marmaris yaşayanlarını ve ticaret erbaplarını bilgilendirmektir ve ticaret erbaplarının işlerini geliştirmelerini sağlamaktır."dedi.