Manavgat'ta sağanak yağış 3 gün etkili olacak

Manavgat Kaymakamlığı, olası sağanak yağışlara karşı vatandaşları uyardı. Manavgat Kaymakamı Hacı İbrahim Türkoğlu, meteorolojik verilere göre dün akş

Manavgat Kaymakamlığı, olası sağanak yağışlara karşı vatandaşları uyardı. Manavgat Kaymakamı Hacı İbrahim Türkoğlu, meteorolojik verilere göre dün akşam saatlerinde başlayan yağmur yağışının 3 gün daha etkili olacağını belirtti. Gök gürültülü sağanak yağışta ilçeye metre kareye 81 kiloğram yağmur düştüğünü belirten Türkoğlu, 11 Aralık tarihinde hava sıcaklığının iç kesimlerde en düşük 3, en yüksek ise 9 derece olacağını ifade etti.

Gün içinde Manavgat'ta yağmur yağışının en fazla Örenşehir köyünde olduğunu belirten Türkoğlu, Altınportakal-2 sitenin bazı kısımlarına su girdiğini, karayolları ve Devlet Su İşleri(DSİ) ekiplerinin bölgede yaptığı çalışmayla su baskının önüne geçtiğini kaydetti. DSİ ekiplerinşn bölgede çalışmalarını aralıksız sürdüğünü belirten Türkoğlu, Naras Çayı'ndan su gelmesinden dolayı Manavgat Irmağı'nda su seviyesinde biraz su seviyesinin yükseldiğini ifade etti. Türkoğlu, Manavgat ve Oymapınar barajlarında su seviyesinin normal durumu da olduğunu kaydetti.