İngiliz İçişleri Bakanı: Öğrencilerin şiddet yanlısı gösterileri kabul edilemez

İngiltere İçişleri Bakanı Theresa May, öğrencilerin şiddet yanlısı gösterilerinin 'kabul edilemez' olduğunu söyledi. Çok sayıda polisin yaralandığını

İngiltere İçişleri Bakanı Theresa May, öğrencilerin şiddet yanlısı gösterilerinin 'kabul edilemez' olduğunu söyledi. Çok sayıda polisin yaralandığını ve çevrenin tahrip edildiğini söyleyen Bakan May, "Polis olaylarla ilgili geniş çaplı incelemede bulunacak. Ancak şunun altını çizerek söylüyorum. Bu eylemin, "barışçıl gösterilerle" hiç bir alakası yoktur. Barışçıl eylemler her zaman yapılabilir. Çevredeki binalara ve polise saldıran kişiler, yaşadıkları Londra şehrine ve diğer insanlara saygısızlık ettiler." dedi.

Dün Londra'da üniversite harçlarına yapılan zammı protesto eden öğrenciler, polisle çatışmıştı. Öğrenciler, protesto sırasında parlamento çevresindeki binaların camlarını kırmıştı. Gösterilerde öfkeli gençler polisle çatışmış ve oradan geçen Prens Charles'in makam aracına saldırmıştı. Gösteriler sonucunda çok sayıda protestocu öğrenci göz altına alınmıştı.