Ak Parti Marmaris İlçe Teşkilatı İstifa Etti

Haziran ayında yapılacak genel seçimlere daha güçlü girmek amacıyla Muğla Merkez, Bodrum, Marmaris, Milas, Datça, Ortaca ve Dalaman AK Parti ilçe teşkilatları istifa etti.

Ak Parti Marmaris İlçe Teşkilatı İstifa Etti
İstifasını sunan AK Parti Marmaris İlçe Başkanı Kadem Mete yaptığı açıklamada 2011 Haziran'ında yapılacak genel seçimler öncesinde, daha güçlü ve dinamik bir yapılanmaya gitmek için ilçe başkanlarının kendilerinin aldığı bir karala istifa ettiğini söyledi. Mete, "Bu istifa kararını, ilçe başkanları kendileri aldı. Haziran ayında yapılacak olan genel seçimler öncesi yapılması gereken kongre, genel başkanımız tarafından seçim sonrasına bırakılmasaydı zaten bu değişim kendiliğinden olacaktı. Yönetim kurulu arkadaşlarımızla beraber yeni bir oluşum hazırlamak için istifalarımızı hazırlayıp il merkezine sonrada genel merkeze göndermeyi uygun gördük. Bugünden itibaren Marmaris'te yeni bir çalışma ve yeni bir yapılanma içerisinde bulunacağız. İstifa eden ilçe başkanları ve yönetimlerde 'yoruldum' diyenler de olacak devam etmek isteyenler de. Devam etmek isteyenlerin önü her zaman açık olacak" dedi.
AK Parti Muğla Milletvekili Dr. Mehmet Nil Hıdır istifaları değerlendirdi. Hıdır, istifaların eksik kadroların genel seçimler öncesi tamamlanması için partinin bilgisi dahilinde gerçekleştiğini belirtti. Hıdır açıklamasında, "Yerel seçimlerde Belediye Meclis Üyeliği, İl Genel Meclisi Üyeliği için yönetimlerden istifa eden arkadaşlarımız oldu. Genel seçimler öncesi de kongre yapmayacağımızdan, tamamen partimizin bilgisi dahilinde bu istifalar gerçekleşti. Parti tüzüğümüzün el verdiği oranda ilçe yönetim kadrolarımızı tamamlayacağız. Eksik kadrolarla halkımıza hizmet götürmek istemediğimiz için bunu yapıyoruz. İstifa eden arkadaşlarımızdan hiçbiri için disiplin ya da herhangi bir nedenle görevden alınma söz konusu değildir" diye konuştu.