Adıyaman'da İnsan Hakları Paneli Düzenlendi

Adıyaman Valiliği İl İnsan Hakları Kurulu ve Adıyaman Üniversitesi tarafından 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü münasebetiyle 'İnsan Haklarının Düşünsel, Ahlaki ve Hukuksal Boyutları' konulu bir panel düzenlendi

Adıyaman Valiliği İl İnsan Hakları Kurulu ve Adıyaman Üniversitesi tarafından 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü münasebetiyle 'İnsan Haklarının Düşünsel, Ahlaki ve Hukuksal Boyutları' konulu bir panel düzenlendi.
Adıyaman Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Doğan Göçmen ve Adıyaman Barosu avukatlarından İl İnsan Hakları Kurulu Üyesi Güler Cengiz Çetinkaya'nın konuşmacı olarak katıldığı panele Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, İl Jandarma Komutanı Albay Ali Osman Salık, Belediye Başkan Yardımcısı Ebubekir Fırat, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Gündüz, İl Emniyet Müdürü Mehmet Bilici, Adıyaman Üniversitesi personeli, kamu kurum ve kuruluş amirleri, İl İnsan Hakları Kurulu üyeleri ile öğrenciler
katıldı. Panelistler, insan haklarının evrensel bir hak olduğunu belirterek, bu hakkın insanlara doğuştan verildiğini ve hiçbir suretle bunun devredilemeyeceği ifade etti. İl İnsan Hakları Kurulu Üyesi Güler Cengiz Çetinkaya, Başbakanlık İnsan Hakları Kurulu tarafından valilikler ve kaymakamlılar bünyesinde kurulan il ve ilçe insan hakları kurulları hakkında bilgiler verdi.
Konuşmalardan sonra panel, soru-cevap şeklinde devam etti. Program sonunda İl İnsan Hakları Kurulu tarafından kurum ve kuruluşlarda çalışan bazı personellere teşekkür belgesi verildi.
(KB-Y)