Patnos Adalet Sarayı'nın temeli atıldı

Ağrı Patnos Adalet Sarayı'nın temeli düzenlenen törenle atıldı. AK Parti Ağrı Milletvekili Hanifi Alır, binanın 1,5 senede bitirileceğini söyledi.

Ağrı Patnos Adalet Sarayı'nın temeli düzenlenen törenle atıldı. AK Parti Ağrı Milletvekili Hanifi Alır, binanın 1,5 senede bitirileceğini söyledi.

Patnos Adalet Sarayı'nın temeline ilk harç konuldu. Törende konuşan Ağrı Milletvekili Hanifi Alır, yeni binanın 5 bin metrekare kullanım alanına sahip olacağını belirterek, 2012 yılının Şubat ayında bitirilmesinin öngörüldüğünü ifade etti. 2002 yılından önce adliye saraylarının bakımsızlık ve fiziki yetersizlik nedeniyle yeterli hizmeti veremediğinin altını çizen Milletvekili Alır, hükumet olarak bu tarihten sonra yaptıkları çalışmalarla önemli oranda iyileşme sağladıklarını vurguladı. İktidara geldikleri günden bu yana yargı alanında önemli reform çalışmalarına imza attıklarını ifade eden Alır, şöyle dedi: "Toplumun huzur ve barış içinde yaşayabilmesi, sosyal ve kültürel gelişmesini sürdürebilmesi, ancak eksiksiz ve zamanında işleyen, çağın ihtiyaçlarını karşılayan bir adalet sistemiyle mümkündür. Kamuoyunca çeşitli ortamlarda dile getirilen sorunlar, eksikler nedeniyle ülke gündemine gelen ve şikayet konusu olan yargı teşkilatı, artık sahip olduğu bilişim teknolojisinden, dünya standartlarındaki ceza infaz kurumlarıyla modern adalet saraylarına kadar birçok konuda başarılarıyla gündeme gelmektedir. Adalet Bakanlığı, adalet hizmetlerinin sunulmasından siyasi olarak sorumlu bulunmaktadır. Hizmetin maddi anlamda sunumunda ise binalar ve bu binaların tefrişi ile donanımı ön plana çıkmaktadır. Bunun yanı sıra işlevsel binalar, vatandaşlarımızın hizmete ulaşmadaki kolaylık ve memnuniyetiyle yargı personelinin verimliliği açısından da büyük önem taşımaktadır.''

Temel atma törenine Patnos Kaymakamı Fehmi Sinan Niyazi, AK Parti İlçe Başkanı Fatih Işık ve çok sayıda vatandaş katıldı.