'Hükm-ü Şerif' Sergisi Ankara'da Beğeniye Sunuldu

Remzi Gür'ün koleksiyonundan Hükm-ü Şerif Sergisinin yurtdışına gitmesini arzuladığını ifade eden Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, "Bu serginin yurt dışına gitmesi, ülkemizin dışarıda tanıtılmasına çok büyük bir vesile, saygınlık, zenginlik katacaktır" dedi

Remzi Gür'ün koleksiyonundan Hükm-ü Şerif Sergisinin yurtdışına gitmesini arzuladığını ifade eden Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, "Bu serginin yurt dışına gitmesi, ülkemizin dışarıda tanıtılmasına çok büyük bir vesile, saygınlık, zenginlik katacaktır" dedi.
Eylül-Ekim aylarında İstanbul'da yaklaşık 10 bin sanatseverin ilgi gösterdiği 'Hükm-ü Şerif' sergisi, Ankara Resim ve Heykel Müzesi'nde sanatseverlerle buluştu. Serginin açılış programına Devlet Bakanı Faruk Özak, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, eski Devlet Bakanı Işın Çelebi, eski Sağlık ve Turizm Bakanı Bülent Akarcalı, Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali, Devlet Bakanı Ali Babacan'ın eşi Zeynep Babacan, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, Enerji Piyasası Düzenleme
Kurulu Başkanı Hasan Köktaş ve milletvekilleri katıldı.
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, sergide Sultan Selim'den Vahdettin'e kadar zengin bir ferman koleksiyonu sergilendiğini belirterek, "Burada 400 yılın belgeleri toplanmış. İdari, siyasi, hukuki ve mali alanda bu duvarlarda tarihin en önemli, en önemli kişiler tarafından imzalanmış olan belgeler var" diye konuştu. Serginin yurtdışına gitmesini arzuladığını kaydeden Bakan Günay, "Bu serginin yurt dışına gitmesi, ülkemizin dışarıda tanıtılmasına çok büyük bir vesile, saygınlık, zenginlik katacaktır.
Bu serginin birçok ülkeye gitmesi, özellikle serginin muhatabı olan ülkelere gitmesi bilhassa gerekiyor" dedi.
Hükm-ü Şerif Sergisi sahibi Gürmen Grup Yönetim Kurulu Başkanı Remzi Gür ise, Osmanlı eserlerini İngiltere'de yaşarken müzayede ve şahıslardan aldığını belirterek, "Osmanlı padişahlarından 36 tanesinden 26 tanesinin fermanları var. Bizden sonraki nesillere, aktarılmak üzere Osmanlı ve Türklerin yazılı eserlerinin bir parçası olan, padişahın bilhassa söz olarak bugünkü başbakanlık kararnamelerini andıran bir belge olarak elimizde bulunduruyoruz" ifadelerini kullandı.
Sergi, 12 Aralık tarihine kadar görülebilir.