Eleşkirt'te her gün 9 bin kişi kitap okuyor

Ağrı'nın Eleşkirt ilçesinde her gün 9 bin kişi kitap okuyor. Eleşkirt İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nce başlatılan ve Eleşkirt Kaymakamı Hakan Ezgi tara

Ağrı'nın Eleşkirt ilçesinde her gün 9 bin kişi kitap okuyor. Eleşkirt İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nce başlatılan ve Eleşkirt Kaymakamı Hakan Ezgi tarafından desteklenen kitap okuma projesi uygulanmaya başlandı.

Kampanyaya, ilçedeki bütün okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve diğer eğitim çalışanları katılıyor. Proje ile Eleşkirt'te her gün 9 bin kişi kitap okuyor. Kitap okuma faaliyeti her gün farklı bir ders saatinde uygulanıyor.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Burhan Kurt ve Şube Müdürü İshak Hasanoğlu, okulları gezerek kampanyayı takip ediyor. Proje çerçevesinde 'Haydi Hep Birlikte Okuyalım', 'Okusun da Büyüsün', 'Bugünün Kitabını Yarına Bırakma' sloganlarını içeren afişler de okullara ve kamuya açık alanlara asıldı.

Milli Eğitim Müdürü Burhan Kurt, proje ile gençlerde kitap okuma alışkanlığının geliştirilmesini amaçladıklarını söyledi. Şube Müdürü İshak Hasanoğlu da öğrencilerin anlama, yorumlama ve ifade becerilerinin gelişeceğini, bunun sunucunda sınavlardaki başarının da artacağını dile getirdi.