Osmancık Kalesi'nin Restorasyon Projesi İhale Edildi

Çorum'un Osmancık ilçesinde bulunan tarihi Osmancık Kalesi'nin restorasyon projesinin ihalesi yapıldı.

Restitüsyon, restorasyon, elektrik ve alt yapı projesi hazırlama işini kapsayan ihale Osmancık Belediyesi tarafından da onaylandı. Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, ihalenin Osmancık Kalesi'nin restorasyonu için tarihi bir adım niteliğinde olduğu bildirildi.
Restorasyon projesi ile Osmancık Kalesi'nin ilçe turizmine kazandırılmasının hedeflendiğinin belirtildiği açıklamada, "Proje hazırlama işi yer tesliminden itibaren 8 ay sürecektir. Projenin Koruma Kurulu tarafından onaylanmasını müteakiben yapım çalışmalarına başlanacaktır. Yapım işinin bitiminden sonra kalemiz artık uzaktan bakılan bir yer olmaktan çıkıp, tarihi doku içerisinde ilçemizin eşsiz güzelliğinin seyredileceği ve sürekli yaşayan bir mekan olarak misyonunu sürdürecektir" ifadelerine yer
verildi.
Osmancık Kalesi'nin restorasyon projesinin içeriğinde ise; kalenin giriş kapısının bulunduğu Kale Kapısı bölgesine giriş kapısının inşa edilmesi, kaleye ziyareti kolaylaştıracak ve güvenliği sağlanmış bir güzergahın oluşturulması, ilçe merkezine hakim noktalara çay bahçeleri, kafeteryalar ve seyir teraslarının kalenin tarihi dokusuna zarar vermeden inşa edilmesi ve kalenin yıpranmış mevcut surlarının onarılması çalışmaları yer alıyor.