Öğrenciler Gönül Korosu İçin Yarışıyor

Bingöl'ün Genç İlçe Kaymakamı Serkan Şeker öncülüğünde hayata geçirilen 'Gönül korosu' projesi kapsamında çalışmalar başlatıldı.

Öğrenciler Gönül Korosu İçin Yarışıyor
Müzik alanında başarılı olan öğrencilerin yeteneklerinin açığa çıkartılmasının amaçlandığı projede hedefin eğitim yılı sonunda düzenlenecek konserlerle vatandaşlara Türk Halk Müziği keyfi yaşatmak olduğu belirtildi. Kaymakam Serkan Şeker talimatları ile başlatılan çalışmalar kapsamında ilçede yetenekli gençler tespit edilerek bunlara çalışma imkanı sağlanıyor. 30 öğrenciden oluşacak 'Gönül korosu' projesi için çalışmalarını sürdüren müzik öğretmenleri Umut Çağlar Akdemirci, Yaprak Kaçar ve Pınar Çiçek, ilçe merkezinde ve yatılı ilköğretim bölge okullarında sesi güzel yaklaşık 60 öğrenci tespit etti. Bu öğrenciler arasında eleme yapan müzik öğretmenleri, en iyi 30 kişiyi belirlemek üzere çalışmalarını sürdürüyor. Gönül korusu projesi kapsamında haftada bir gün Genç İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü salonunda çalışmalar yapılarak öğrencilere müzikal işitme yetenekleri, ritim duygusu, ses rengi ve türkü yorumlama konularında iki saatlik eğitim verilmeye başlandı. 2010-2011 eğitim öğretim yılı sonuna kadar eğitimlerini alacak olan öğrencilerin önümüzdeki aylarda Kaymakam Serkan Şeker aracılığıyla profesyonel saz sanatçıları eşliğinde Türk Halk Müziği alanında belirlenen türküleri seslendirecek.
Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü salonunda gerçekleştirilen çalışmaları yerinde takip eden Genç İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Dener, ilçeleri için ilk olma özelliği taşıyan bu projeyi önemsediklerini söyledi. Dener, "Sosyal içerikli projeler öğrencilerimizin okula adapte olması ve yeteneklerini sergilemesi açısından çok önemli. Özellikle yılsonunda düzenlenecek konserler ilçemize farklı bir renk katacaktır. İlgisinden dolayı İlçe Kaymakamımız Serkan Şeker'e teşekkür eder, öğretmen ve öğrencilerimize başarılar dilerim" dedi.