Kardemir'de İş Akdi Feshedilen İşçilerden Açıklama

Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları (KARDEMİR) A.Ş.'de çalışırken iş akitleri feshedilen işçiler, eylemlerinin devam edeceğini söyledi.

İş akdi feshedilen işçilerden Hacı Akbulut, "Dün akşam yaptığımız eylem bir anda gelişti. Arkadaşlarımızın evlerine ekmek getirecek paraları yok. İnsanlar artık ne yapacağını şaşırdı. KARDEMİR'den 250 arkadaşımızı işten attılar. Bu arkadaşlarımız bu fabrikaya sahip çıkarak, bu günlere getiren arkadaşlar. Durumumuz çok kötü. Çay içecek halimiz kalmadı. Paramız yok. Biz birer barut olduk bir kibrit arıyoruz. Bize sahip çıksınlar. Ben 47 yaşındayım ve bu saatten sonra ben kimden ekmek alacağım? Bana kim iş
verecek bu saatten sonra? Ben bu eylemimi her zaman yapacağım ve polis beni yakalayacak. Ama eylemim yüz kızartıcı değil. Canımız yanıyor. Burada araba bekliyoruz hepimiz. Hale gidip mandalina kasalarını indireceğiz. Hamallık yapacağız. Her şeyi yapacağız. Yarın 10 Kasım Atatürk'e götürüp kimliğimi vereceğim" dedi.
Cevat Kara isimli işçi ise, "İnsanlar artık evlerine ekmek getiremiyor. Bunlardan bir tanesi de benim. Bunlar, daha ne acı günler geçirecek Karabük'ün ilk günleri. İnsanlar bizim sesimizi duymuyor. Karabük'te olacak olayları kimler engelleyecek? İnsanlar yakında travmalar geçirecek. Bu KARDEMİR işçisine yapılan zulüm neden? Neden kimse bu olayla ilgilenmiyor" diye konuştu.
İş akitleri feshedilen işçilerden bazıları, bugün Safranbolu ilçesinden Karabük'e kadar yürüdü ve Yenişehir Atatürk Anıtı'nda saygı duruşunda bulundu.
Eylem yapan işçiler, dün akşam trafiği kapatınca gözaltına alınmış, Karabük Emniyet Müdürlüğünde sorguları tamamlanan işçiler bugün serbest bırakılmıştı.