Hbd'den Adli Tıp Görevleri Hakkında Suç Duyurusu

Eskişehir Hukuksal Bakış Derneği (HBD) Başkanı Avukat Turgay Balaban, 20 yaşında doğum yaparken hayatını kaybeden kadının davasını takip edeceklerini söyledi.

Eskişehir adliyesi önünde basın açıklaması yapan Başkan Balaban, "20 yaşındaki Fatma Çelik'in doğumdan hemen sonra ölümünde kesin kusurlu olan doktorlar hakkındaki raporun yazılması geciktirildi. 'Sanıkların zaman aşımından yaralanmalarını sağlayan ve bu surette görevlerini kötüye kullanan Adli Tıp Kurumu görevlileri hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunup, bu davanın takipçisi olacağız'' dedi.
Balaban, genç kadının doktorların hatası yüzünden hayatını kaybettiğini ileri sürerek, "Annenin ölümü çocuğunu annesiz bıraktı. Bunlara sebep olan doktorlar ise Adli Tıp Kurumu raporunun 3 yıla yakın bir zamanda gelmesi yüzünden zaman aşımından yararlandı. Böylelikle doktorlar ceza almaktan kurtuldu. Genç yaşta eşini kaybeden Bekir Çelik'in acısı bir kat daha arttı" diye konuştu.
Hayatını kaybeden Fatma Çelik'in eşi Bekir Çelik ise, ''Türk adaletine güveniyorum. Eşimin ve günahsız yavrumun hakkını aramaktan vazgeçmeyeceğim. Ancak yaşananlar yüzünden yargıya olan güvenimi kaybettim. En kısa zamanda bize bu kötülüğü yapanların cezalandırılmalarını istiyorum" şeklinden konuştu.