Hayırseverlerden Eğitime 25 Milyon Lira Destek

Adana Valisi İlhan Atış, son 3 yılda hayırseverlerin eğitime 25 milyon lira katkı sağladığını, son olarak emekli bilim adamı Prof

Adana Valisi İlhan Atış, son 3 yılda hayırseverlerin eğitime 25 milyon lira katkı sağladığını, son olarak emekli bilim adamı Prof. Dr. Salih Öven Çolakoğlu'nun bir okulun isim hakkını 900 bin liraya alarak destek verdiğini kaydetti.
Adana'da hayırseverlerin eğitime verdiği destek hızla devam ediyor. Bugün de emekli bilim adamı 60 yaşındaki Prof. Dr. Salih Öven Çolakoğlu, imzalanan protokolle okul ismi alarak Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne 900 bin lira bağışta bulundu. Merkez Yüreğir ilçesi, Cumhuriyet Mahallesi'ndeki 28 derslikli Güzelevler İlköğretim Okulu'na yaptığı bağışla adını veren Prof. Dr. Salih Öven Çolakoğlu, eğitime destek vermekten büyük mutluluk duyduklarını söyledi.
Antalya'da doğmasına İstanbullu olmasına rağmen bir Adana aşığı olduğu için bu kente katkıda bulunmak istediği belirterek, "Babamın görevi nedeniyle 38 yıl Adana'da kaldım. Ömrümün yarısı Adana'da geçti. Bu nedenle Adana'yı çok seviyorum" dedi.
Çolakoğlu, devletin savunma, sanayi gibi birçok alana yatırım yaptığını ve her yere yetişemediğini vurgulayarak, "Bu nedenle eğitime yardımda bulunmak istedim. Bizim gibi hali vakti yerinde olanları eğitime katkı sağlamaya çağırıyorum. Biz bunun için eğitime katkı yaptık" diye konuştu.
Adana Valiliği'nde imzalanan protokole eşi Bilge Çolakoğlu ile birlikte katılan Prof. Dr. Çolakoğlu, eğitimi önemsedikleri için bağış yaparken bu alanı tercih ettiklerini kaydetti. Adana'yı çok sevdiğini belirten Çolakoğlu, "Adana'ya aşığım, burada bir hayır işi yapmayı çok istiyorduk. Neler yapabileceğimizi eşimle konuştuk, kadın sığınma evi yapmayı da düşündük. Ama son kararımız ilköğretim okulu oldu. Büyük mutluluk içindeyiz" dedi.
Vali İlhan Atış da eğitim alanında hayırseverlerin desteğinin büyük olduğunu belirterek, "Ortalama son 3 yılda 25 milyon lira hayırsever desteği aldık. Adana için önemli bir miktar bu. Hayırseverlerin desteği, arsa, bağış ya da direkt yapım ne olursa olsun bizler için ve Adana için büyük önem taşıyor. Bir bilim insanının da böyle bir bağışta bulunması beni çok etkiledi. Çolakoğlu başta olmak üzere tüm destek verenlere teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından isim hakkının protokolü imzalandı. Vali Atış, imzanın ardından eğitime destek veren misafirlerini kapıya çıkarak uğurladı.