Çamaş'ın 39 yıllık yol özlemi sona erdi

Ordu'nun Çamaş ilçesi Sarıyakup Mahallesi'nin 39 yıllık yol özlemi sona erdi. Mayıs ayında başlayan Çamaş Belediyesi, 39 yıllık Çamaş-Sarıyakup-Budak-

Ordu'nun Çamaş ilçesi Sarıyakup Mahallesi'nin 39 yıllık yol özlemi sona erdi. Mayıs ayında başlayan Çamaş Belediyesi, 39 yıllık Çamaş-Sarıyakup-Budak-Fatsa Grup yolunu 6 ay gibi bir sürede tamamlandı.

Açılışta bir konuşma yapan Belediye Başkanı Yaşar Aktaş, "1971 yılında kurulan belediyemiz ismini Sarıyakup Mahallesi'nden almıştır. Aradan geçen 39 yıllık süre içerisinde Sarıyakup Mahallesi hak ettiği hizmetleri bir türlü alamamıştır. 29 Mart 2009 tarihinde yapılan mahalli idareler seçiminde bu yolun grup yolu olarak yapılacağının sözünü vermiştik. Yolu tamamlayarak diğer seçim taahhütlerimiz gibi Sarıyakup Mahallesi halkına da vermiş olduğumuz bir taahhütümüzü yerine getirmenin gururu ve onuru içindeyiz." dedi.

Yolun açılış töreninde 6 adet koçun kurban edilmesinin yanı sıra Ömer Eskici isimli vatandaş da horozunu yola kurban etti. Daha sonra davul zurna eşliğinde açılış kurdelesi kesilerek 39 yıllık yol özlemi sona erdirildi. Altı ay önce çalışmalarına başlanılan 6 km uzunluğundaki yolun yapımında büyük emek sarfeden belediye ekiplerine de teşekkür edildi.