Alaplı Meslek Yüksek Okulu Öğrencilerinden Kan Bağışı

Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde Zonguldak Kızılay Kan Bankası ve Alaplı Meslek Yüksek Okulu işbirliği ile düzenlenen kan bağışı kampanyasında 80 ünite kan toplandı.

Alaplı Meslek Yüksek Okulu Öğrencilerinden Kan Bağışı
Alaplı ilçesinde Zonguldak Kızılay Kan Bankası ve Alaplı Meslek Yüksek Okulu işbirliği ile kan bağışı kampanyası düzenlendi. Kan bağışı kampanyası öncesinde öğrencilere seminer veren Zonguldak Kızılay Kan Bankası Kan Bağışçısı Eğitim uzmanı Adem Sali Öğrencilere Kan bağışı nedir? Kimler kan bağışı yapabilir? Kan bağışı hakkında yanlış bilinen konular ve kan bağışı oranlarındaki artışın ülke geneline sağladığı olumlu etkileri konusunda bilgiler verdi.
Seminerin ardından okul bahçesine gelen kan bağışı otobüsünde öğrenciler kan bağışında bulunurken kan bağışına daha çok erkek öğrencilerin destek vermesi dikkat çekti. Sadece 2 kız öğrencinin bağışta bulunduğu 80 öğrencinin katıldığı kampanyada 80 ünite kan toplandı.
Kan bağışı ile ilgili bilgiler veren Alaplı Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Zekai Güner " Meslek Yüksek Okulumuzda Geleneksel hale getirdiğimiz kan bağışı ile ilgili olarak öğrencilerimize seminerler verdik. Kanın önemini öğrenci arkadaşlarımıza anlatarak bir gün hepimizin kana ihtiyacı olabileceğini söyledik, Seminer sonunda öğrenci arkadaşlarımız kan bağışı yapmak istediler. Kan bağışında bulunan öğrencilerimize teşekkür ediyorum" dedi.