Alaplı Meslek Yüksek Okulu'nda kız öğrenciler Kızılay'ın kan bağışı kampanyasına ilgi göstermedi

Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde, Alaplı Meslek Yüksek Okulu öğrencileri Kızılay'a Kan bağışı desteğinde bulundu.Kızılay'a 80 ünite kan bağışında bulunan

Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde, Alaplı Meslek Yüksek Okulu öğrencileri Kızılay'a Kan bağışı desteğinde bulundu.Kızılay'a 80 ünite kan bağışında bulunan öğrenciler arasında sadece 2 kız öğrencinin bulunması dikkat çekti.

Alaplı Meslek Yüksek Okulu öğrencileri, okul binası önünde Kızılay kan toplama aracında kan bağışında bulundu. Düzenlenen kan bağışı öncesinde Alaplı Meslek yüksek Okulu öğrencilerine Kan Bağışı ile ilgili olarak bir seminer verildi. Semineri Zonguldak Kızılay Kan Bankası Kan Bağışçısı ve Eğitim uzmanı Adem Sali seminerde Kan bağışı nedir? Kimler kan bağışı yapabilir? Kan bağışı hakkında yanlış bilinen konular ve kan bağışı oranlarındaki artışın ülke geneline sağladığı olumlu etkiler konusunda öğrenciler bilgilendirdi.

Verilen seminerin ardından kan bağışına katılacak olan öğrenciler kan bağışında bulundu. 80 ünite kan veren öğrencilerden sadece iki tanesinin kız öğrenci olması dikkati çekti. Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Zekai Güner " Okulumuzda geleneksel hale getirdiğimiz kan bağışı ile ilgili olarak öğrencilerimize seminerler verdik. Kanın önemini öğrenci arkadaşlarımıza anlatarak bir gün hepimizin kana ihtiyacı olabileceğini söyledik. Seminer sonunda öğrenci arkadaşlarımız kan bağışı yapmak istediler. Kan bağışında bulunan öğrencilerimize teşekkür ediyorum." dedi.