Trabzonspor'da liderlik sevinci yaşanıyor

Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasında Galatasaray'ı 2-0 yenen Trabzonspor'da liderlik sevinci yaşanıyor.

Şenol Güneş'in göreve gelmesinin ardından

Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasında Galatasaray'ı 2-0 yenen Trabzonspor'da liderlik sevinci yaşanıyor.

Şenol Güneş'in göreve gelmesinin ardından istikrarlı bir gelişim gösteren bordo-mavililer, özellikle bu sezon ortaya koyduğu performansla dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor.

Ligde 26 puanla lider olan Karadeniz temsilcisi, son 5 maçının da tamamı kazanmasını bildi. Önceki yıllarda büyük takımlarla yaptığı maçları kazanma sorunu yaşan Trabzonspor, bu sezon bu fobisini de yenmiş durumda. Bordo-mavili ekip, bu sezon Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray ile yaptığı 3 maçı da kazanmasını bildi.

UMUT YENİDEN DOĞDU

Bordo - mavili ekip takım halinde başarıl bir sezon geçirirken, sezon başında yaşadığı sıkıntılı günlerin ardından son haftalarda eski formuna dönen Umut Bulut dikkat çeken isimlerin başında geliyor.

Sezon başında Fransa'nın Toulouse takımına transferi gündeme gelen golcü futbolcu, o süreçte sıkıntılı günler yaşamıştı. Teknik heyetin bu transferi izin vermemesi üzerine takımda kalan Umut, ligin ilk 7 haftasında görev yaptığı 6 maç ile UEFA Avrupa Ligi'nde Liverpool ile oynan ilk maçta gol atma başarısı gösterememişti.

Deneyimli oyuncu, söz konusu 8 maçta sahada kaldığı 434 dakika gol atamazken, eski performansından da uzak bir görüntü çizmişti.

Yaşadığı sıkıntılı günlerin ardından yavaş yavaş kendisini bulan başarıl futbolcu, son 4 maçı ise boş geçmedi. Umut, bordo-mavili takımın ligde oynadığı son 4 müsabakada 359 dakika sahada kaldı ve tam 6 gol attı. 8. haftada Kasımpaşa maçında 2, 9. haftada Gerçlerbirliği'ne 1, 10 haftadaki Konyaspor karşılaşmasında yine 1 ve dün oynanan Galatasaray maçında da 2 kez fileleri havalandırmayı başardı.

Ligin ilk 7 haftasında gol atamamasına rağmen son 4 haftayı boş geçmeyen başarılı futbolcu, bu sezon attığı 6 golle de takımın en golcü ismi haline geldi.

Futbol hayatı boyuncu önemli hedeflerinin olduğunu belirten Umut, başarılı performansını da hedeflerine borçlu olduğunu söyledi.

Golcü futbolcu, 2-0 kazandıkları Galatasaray maçıyla ilgili yaptığı değerlendirmede de "Maçın mücadeleci geçeceği belliydi. Biz de rakip de iyi mücadele etti. Pozisyon yoktu ama iki takım içinde mücadeleci geçtiği. Biz girdiğimiz pozisyonları değerlendirdik. Neticede galip gelmesini bildik." yorumunu yaptı.

Liderliğe yükselmenin mutluluk verici olduğunu kaydeden başarılı oyuncu, "Bütün maçlara aynı disiplinle tek tek düşünerek çıkıyoruz. Galatasaray galibiyetiyle liderliğe yükseldik. Bu bizim için mutluluk verici ama ayağımız yerlere basıyor. Takım halinde bu bilinçle maçlarımızı çıkacağız." dedi.

Önlerinde çok zorlu bir Bursaspor maçı olduğunu hatırlatan Umut, "Birkaç gün liderliğin keyfini çıkartıp ondan sonra Bursaspor maçına konsantre olacağız. İnşaallah o maçtan da iyi bir skorla ayrılırız." ifadelerini kullandı.

Başarılı futbolcu, sezon başında yaşadığı sıkıntılı günlerin ardından son haftalarda yaptığı çıkışla ilgili de şu değerlendirmeyi yaptı;

"Ben futbol hayatım boyuncu hedefleri olan bir futbolcuydum. Bundan sonra da hedeflerim var. Bu hedeflerim beni ayakta tuttu. Bu performansımı hedeflerime borçluyum diyebilirim."