Prof. Kalafat'ın çalınan bilgisayarında 5 yıllık deprem çalışmaları vardı

Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Ulusal Deprem İzleme Merkezi Müdürü Prof. Dr. Doğan Kalafat'ın, Bodrum-Milas Havalimanı durağında u

Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Ulusal Deprem İzleme Merkezi Müdürü Prof. Dr. Doğan Kalafat'ın, Bodrum-Milas Havalimanı durağında unuttuğu cep telefonu ve dizüstü bilgisayarı çalındı. Eşyalarını maddi değerinin önemli olmadığını belirten Kalafat, "Bilgisayarımda son beş yıllık çalışma raporlarım vardı. Bu nedenle büyük üzüntü yaşıyorum." dedi.

Prof. Dr. Kalafat, Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK)'nun 10. kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında Muğla'da bir konferansa katılmak için dün (7 Kasım) saat 22.00 sıralarında Bodrum-Milas Havalimanı'na geldi. Muğla'ya geçmek için Güllük Kavşağı'ndan otobüse bindi. Yaklaşık 5 kilometre gittikten sonra cep telefonu ve dizüstü bilgisayarını durakta unuttuğunu farkederek otobüs şoförüne söyledi. Şoför durağa döndü Kalafat'ın unuttuğu cep telefonu ve çantası bulunamadı. Doğan Kalafat, bunun üzerine jandarmaya başvurdu. Jandarma, çalınan cep telefonu ve bilgisayarın bulunması için çalışma başlattı.