'Kalkınma Ajansları, bir bölgenin kalkınmasında en önemli araçlardandır'

Denizli Valisi Yavuz Erkmen, Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA)'nın bütçesinin 20 milyon liraya çıkarılacağını belirtti. Erkmen, kalkınma ajanslarıdın b

Denizli Valisi Yavuz Erkmen, Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA)'nın bütçesinin 20 milyon liraya çıkarılacağını belirtti. Erkmen, kalkınma ajanslarıdın bir bölgenin kalkınmasında en önemli araçlardan olduğunu söyledi.

GEKA Yönetim Kurulu toplantısı, EGS Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki genel sekreterlikte yapıldı. Toplantıya GEKA Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, Vali Erkmen, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, Denizli İl Genel Meclisi Başkanı Halil Pekdemir, Aydın İl Genel Meclisi Başkanı Akan Evren, Muğla İl Genel Meclisi Başkanı Zeki Köylü, GEKA Genel Sekreteri Mehmet Aydıner, Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer, Aydın Ticaret Odası Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu ile Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Karakuş katıldı.

Vali Erkmen, toplantıdan önce yaptığı konuşmada, "Geçen yıl kurulan GEKA Denizli, Aydın ve Muğla illerini kapsamaktadır. Bu bir yıllık süreçte prosedür gereği yapılması gereken işlemler tamamlanmıştır. Geçe ayki toplantıda söylediğimiz üzere önümüzdeki sürece ilişkin çalışma programları, Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) tarafından onaylanıp geçen hafta içinde elimize ulaşmıştır. Bu ayki toplantıda bunun değerlendirilmesi yapılıp hangi konularda çağrıya çıkılacağı belirlenecek, akabinde de duyurular yapılacaktır. Amaç, yılbaşından önce birinci etap dediğimiz çağrıların sonuçlandırılıp hak sahiplerine dağıtılmasıdır. DPT'nin, ajansımıza yaklaşık 15 milyon lira civarında desteği söz konusudur. Yönetim kurulunu oluşturan kurumların bütçelerinden gelen katkılarla bu payın 20 milyon lira civarında olması beklenmektedir." dedi.

GEKA'nın bölgesel kalkınmayı sağlayacağını belirten Erkmen, "Hiçbir il, diğerinin rakibi değildir, birbirinin bütünüdür. Bütün olarak kalkınma hedeflenmiştir. Dolayısıyla çağrılar sonucundaki müracaatlar yine bütün olarak değerlendirilip desteklemeler yapılacaktır. Onun için burada amaç güç birliğidir. Şu ana kadar hep oybirliğiyle hareket edilmiştir. Yine birlik beraberlik içinde bu güç birliğinin bölgemizde gerçekleşmesi için çalışmalarımızı sürdüreceğiz." şeklinde konuştu.