Kadına Yönelik Şiddete Hayır Yürüyüşüne Davet

Hakkari Sağlık Emekçileri Sendikası'nın (SES) kadına yönelik şiddeti kınamak amacıyla 9 Kasım 2010 tarihinde bir yürüyüş düzenleyeceği açıklandı.

Kadına Yönelik Şiddete Hayır Yürüyüşüne Davet
Kesk Şubeler Platformu Birleşeni Hakkari Şubesi Örgütleme Sekreteri Nurhayat Atlan, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, binlerce yıldır bedenleri üzerinde yürütülen sömürüye, şiddete ve her türlü istismara karşı emekçi kadınlar olarak seslerini yükselteceklerini belirtti.
Atlan, "Toplumumuz da kadına biçilen rol kölece yaşanmaktadır. Kadının toplumda, ailede, sokakta kısacası her alanda meta olarak görülmesi biz kadınları daha özgür bir toplum oluşturma ve daha fazla örgütlemeye itmektedir. Bu nedenle konfederasyonumuz KESK tarafından planlanan ve 9 Kasım 2010 günü Hakkari'de başlayacak olan kadına yönelik şiddetin kınanacağı yürüyüşe ve akabinde yapılacak olan basın açıklamasına tüm emekçi kadınları katılmaya davet ediyoruz. Kadın şiddetine hayır yürüyüşü saat 12:00 da hastane kavşağında başlayarak belediye binası önünde son bulacaktır" dedi.
Basın açıklamasına Kesk Şubeler platformuna bağlı değişik sendika temsilcisi olan kadınlar da katıldı.