Ödemiş'in Cumartesi Pazarı'na Yerli Turist İlgisi Artıyor

Ödemiş'in Cumartesi Pazarı ilgi çekmeye başladı

Ödemiş'in Cumartesi Pazarı'na Yerli Turist İlgisi Artıyor
Ödemiş'in Cumartesi Pazarı ilgi çekmeye başladı. İzmir'in yoğun kalabalığından kurtulmak ve farklı bir gün geçirmek için otobüslerle Ödemiş ve çevresini gezmeye gelen yerli turistler, Cumartesi günleri kurulan yaklaşık 1 kilometre uzunluğundaki pazara ilgi gösteriyorlar.
İzmir'den Ödemiş'e gelen vatandaşlar, köylülerin pazara getirdikleri sebze ve meyveleri tercih ederken, kadın el sanatlarının sergilendiği Kadın El sanatları Pazarı'na da kayıtsız kalmıyorlar. İlçenin kültürel zenginliklerini günümüze taşıyan kadın el sanatları pazarına ilgi gösteren yerli turistler, Birgi, Gölcük ve Bozdağ gibi beldeleri gezip günübirlik dönüyorlar. Ödemiş Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre, kent ekonomisini canlandırmak ve yerli turistleri ilçeye çekmek için çeşitli girişimlerde bulunuluyor. Son olarak Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin'in eşi Gülfer Keskin'in girişimleriyle ilçeye gelen Türk Üniversiteli Kadın Derneği İzmir Şubesi üyeleri kentin tarihi ve turistik yerlerini gezdiler. Gülfer Keskin ile gönüllü turizm elçisi Nihal Soyuer ve Birsen Gökçe tarafından Kardelen Çiçekçilik'te karşılanan İzmirli grup, serayı gezerek bölgede üretilen bitkiler hakkında bilgilendirildiler. Kardelen Çiçekçilik tarafından hazırlanıp ikram edilen çeşitli bitki çayları da İzmirli hanımlar tarafından çok beğenildi.Daha sonra Kadın El Sanatları Pazarı'nı gezen hanımlar, iğne oyası ve benzeri yöresel ürünlerden satın aldılar. Ödemiş Belediyesi Kadın El Sanatları kursiyerleri ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin Yıldız Kent Müzesi'nde hazırladığı stantları gezen grup, daha sonra Birgi ve Gölcük'e gitmek için kentten ayrıldılar.
Gezi ile ilgili bir değerlendirme yapan Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği İzmir Şube Başkanı Gülen Çetin şunları söyledi: "Geleneksel kültürümüzü görmek, yerel tatlarımızı tatmak ve tarihi değerlerimizi görmek için dernek üyelerimizle Ödemiş'e gezi düzenledik. Burada olmaktan çok mutluyuz. Belediye Başkanımızın eşi Gülfer hanımın misafirperverliğinden ve gün boyu bizlere rehberlik etmesinden dolayı da kendisine çok teşekkür ediyoruz."