Uçağın yemeği bu yıl halka servis edilecek

Do&Co AG kurucusu Atilla Doğudan, şirketin bu yıl İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda halka arz işleminin yapılacağını açıkladı.


VİYANA -Türkiye’de THY uçuşlarındaki Turkish Do & Co’nun ikram hizmetleriyle tanınan, Viyana Borsa’sında işlem gören ve İMKB’ye kote olmak için gerekli başvuruları yapan Do & Co Restaurants & Catering AG, bu yıl içinde Türkiye’de halka arz işlemini gerçekleştirmeyi planlıyor. Do & Co AG kurucusu Atilla Doğudan, kendileriyle birlikte Avrupa’da borsaya kote olan anonim şirketin ilk defa Türkiye’ye geleceğine söyleyerek Doğudan, 1998’den beri Viyana Borsası’nda işlem gördüklerini, İMKB’ye kote olmanın ardından iki yerde birden işlem göreceklerini belirtti.

Ciro 400 milyon euro
Dünyada 3 kıtada 7 ülkede 19 gurme mutfakla hizmet verdiklerini, bu yıl ilk defa 400 milyon euro ciroyu aşmayı beklediklerini söyleyen Doğudan, “Biz İMKB’de halka arzın ardından buradan alacağımız parayla borç ödemeyeceğiz. Yalnızca büyümek için bu işlemi yapıyoruz. Bu şirketin bir sent bile borcu yok. Bu parayla hakikaten her yere gidebilir ve her türlü satın almayı yapabiliriz” dedi.

Yılda ortalama yüzde 25 oranında büyüdüklerini vurgulayan Doğudan, şöyle devam etti: “Viyana küçük bir borsa, ancak likit değil. Türkiye likit bir pazar. İstediği halde birçok yabancı yatırımcı Viyana’da bizi alamıyor. Türkiye’de ise birçok yabancı yatırımcı bizi alabilecek. Türkiye’den Ortadoğu, Hindistan, Çin’e doğru gideceğiz. Esas büyüme bu pazarlarda olacak. Türkiye’de İMKB’ye gelmenin mantığı bu. Bunu yatırımcı da istiyor.” İşe küçük bir şarküteriyle başladığını ve o zamanlar günlük cirosunun 150 euro olduğunu anlatan Doğudan, “3 yıl her gün batmakla karşılaştık. Ancak kirayı ödeyebildik. İlk 10 sene para kazanamadık” dedi. Ciroda 400 milyon euroya yaklaştıklarını belirten Doğudan, 2-3 yılda 1 milyar euro ciroyu geçmeyi hedeflediklerini bildirdi.

Demi Moore'a servis

Atilla Doğudan, DO & CO’nun grubun “premium” ağırlama markası olduğunu, Audi, Bvlgari, Escada, Coca-Cola, Prada, Versace, Louis Vuitton, Microsoft, Calvin Klein gibi dünyada tanınan markaların ve şirketlerin organizasyonlarında hizmet sunduklarını belirtti. Doğudan, aktris Demi Moore’nin Avusturya’daki partisinin ikram işini de yaptıklarını söyledi.(aa)