Kızılay Kurbanların Bir Bölümünü Pakistan'a Gönderecek

Türk Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali, 'Vekaletle Kurban Kesim Kampanyası' ile ilgili Van Valisi Münir Karaloğlu'na gönderdiği mektupta, vekalet yoluyla kesilecek hayvanların bir bölümünü sel felaketi yaşayan Pakistan'a gönderileceğini belirterek destek talebinde bulundu

Türk Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali, 'Vekaletle Kurban Kesim Kampanyası' ile ilgili Van Valisi Münir Karaloğlu'na gönderdiği mektupta, vekalet yoluyla kesilecek hayvanların bir bölümünü sel felaketi yaşayan Pakistan'a gönderileceğini belirterek destek talebinde bulundu.
Küçükali, mektubunda Kurban Bayramı'nda vekalet yoluyla kesilecek kurban bedeli ve yapılacak yardımlarla ilgili bilgiler verdi. Türkiye'de, 143 yıllık yardım çınarı olan Türk Kızılay'ı, 'Yoksulun Onuru Onurumuzdur' ilkesiyle, ülkedeki ve dünyadaki ihtiyaç sahiplerini yalnız bırakmadığını ifade eden Tekin Küçük "Tüm bu faaliyetleri yardımsever halkımızın gönüllü bağışları ile gerçekleştiren Türk Kızılay'ı, daha fazla ihtiyaç sahibine ulaşmak için çeşitli kampanyalar düzenlemektedir. Bu kampanyalardan biri de 'Vekaletle Kurban Kesim Kampanyası'dır. Kampanya kapsamında taahhüt ettiğimiz şekilde veteriner kontrolünden geçirilen kurbanlıklar, din görevlileri tarafından duaları yapılarak kesilmektedir. Tüm süreç noter tarafından tasdik edilmekte, kurbanın kesildiğine dair noter belgesi ve CD vekalet sahiplerine ulaştırılmaktadır. Kurbanlar Et ve Balık Kurumu'nda konserve haline getirilerek, ülkemizin dört bir yanındaki ihtiyaç sahiplerine dağıtılmaktadır. Türk Kızılay'ı olarak bu yıl da 'Kurbanımız Pakistan ile Kardeş Payı' adıyla kampanya başlattık. Vekaleti alınacak her hisseden elde edilecek konservelerin yarısı dost ve kardeş ülke Pakistan'daki afetzedelere ulaştırmayı ve Kurban Bayramı'nda yüzlerini bir nebze olsun güldürmeyi istiyoruz. Türk Kızılay'ın bugüne kadar esirgemediğiniz şahsi ve kurumsal desteğinizi bekliyoruz. Camiam adına en derin sevgi ve saygılarımı, gerçek ihtiyaç sahipleri adına da sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.
Türk Kızılay'ı, Kurban Bayramı'nda vekalet yoluyla kesilecek bir Kurban bedelini 410 TL olarak açıklarken, vekalet yoluyla kurban kesecek olan vatandaşların ise tüm bankalardaki Kızılay hesabı ile internet üzerinden www.kizilay.org.tr online bağış ve 168 ücretsiz danışma ve bağış hattına müracaat etmeleri istendi.