Dsp Lideri Bülent Ecevit'in Ölümünün 4. Yılı

Demokratik Sol Parti (DSP) kurucusu ve eski başbakanlardan Bülent Ecevit, ölümünün 4

Dsp Lideri Bülent Ecevit'in Ölümünün 4. Yılı
Demokratik Sol Parti (DSP) kurucusu ve eski başbakanlardan Bülent Ecevit, ölümünün 4. yıldönümünde Aydın'da düzenlenen etkinliklerle anılıyor. Program kapsamında Aydın'a gelen DSP Genel Başkan Yardımcısı ve Örgüt Kurulu Başkanı Tufan Bural, merhum Ecevit'in değerinin hayattayken yeterince anlaşılamadığını söyledi. CHP'nin içine düştüğü durumu da değerlendiren Bural, isim vermeden CHP'yi eleştirerek "Şimdi Ecevit'in siyasi mirasını tırtıklamaya çalışıyorlar" dedi.
Öğlen saatlerinde Partisinin Aydın İl Teşkilatı'nda partilerle bir araya gelip basın açıklaması yapan Tufan Bural'dan önce konuşan DSP Aydın İl Başkanı Ali Gilik, merhum genel başkanları ve eski başbakanlardan Bülent Ecevit'in köylüsünü, çiftçisini ve ülkesini düşünen ulusal bir kahraman olduğunu söyledi. DSP'nin bu yıl 01-07 Kasım tarihleri arasında kalan haftayı 'Ecevit'i anma ve anlama' haftası ilan ettiklerini kaydeden İl Başkanı Ali Gilik, "İçerisinde bulunduğumuz siyasi tartışmaları düşünürsek O'nun değerini daha iyi anlamış oluruz. Aynı zamanda Ecevit, dürüstlüğün simgesi ve adeta bir abidesiydi" diye konuştu.
Basın açıklamasında Türk siyasetinde yaşananları değinerek başlayan DSP Genel Başkan Yardımcısı ve Örgüt Kurulu Başkanı Tufan Bural, CHP'nin ciddi bir oyuna geldiğini ve CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun da bu oyunun bir parçası haline geldiğini ifade ederek, "CHP Ulusalcılardan ve Kemalistlerden temizlenmek isteniyor, ve bu konuda da ciddi sıkıntıların içinde. Bu sıkıntılara karşı tüm solcuları Ecevit'in kuramları ile dimdik ayakta Duran DSP'ye davet ediyoruz. 53 yıldır her türlü engellemelere, komplolara rağmen Demokratik Sol Siyaset Ecevit'in liderliğinde iktidar olmayı bilmiş bundan sonra da Genel Başkanımız Sayın Masum Türker ile iktidar olacaktır" diye konuştu.
Konuşmasının büyük bir bölümünde CHP'ye atıfta bulunan DSP Genel Başkan Yardımcısı Bural, "Ana muhalefet partisinin Kemalizm'den vazgeçtiği bu günlerde Demokratik Sol Parti'ye ne kadar ihtiyaç duyulduğu ortadadır. 'Sol 53 yıldır iktidar olamadı' diyenler şimdi Ecevit'e sahip çıkmaya çalışıp siyasi mirasına ortak olmak istemektedirler. Ecevit'in geleneğine, mücadelesine, siyasi birikimlerine ve siyasi mirasına sahip çıkıp tırtıklamaya çalışanlara şimdi soruyorum. 53 yıldır sol iktidar olmadıysa Kıbrıs Barış Harekatı'nda barış dersi veren Ecevit bu ülkenin başbakanı değil miydi? Kuşatmalara rağmen 12 Eylül sürecini engellemek için demokrasi mücadelesi veren Ecevit değil miydi? Biz Demokratik Solcular günlük polemiklerle tarihimizi hiç kimseye harcatmayız. Geçmişi olmayanın, geleneği olmayanın geleceği olmaz. Atatürk ve Arkadaşları ve Ecevit bizim geleneğimiz ve geçmişimizdir" dedi.
Partililerin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda, gazetecilerin sorularını da cevaplayan Genel Başkan Yardımcısı Bural, DSP'nin 2011 seçimlerine tek başına gireceğini belirtti.