Zeytin Tanıtım Grubu, Çalışmalarına Başladı

Geçtiğimiz hafta Edremit Ticaret Odası'nda yapılan toplantı ile oluşturulan Balıkesir Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Gurubu, ikinci toplantısını yine Edremit ilçesinde gerçekleştirdi.

Zeytin Tanıtım Grubu, Çalışmalarına Başladı
Edremit Ticaret Odası toplantı salonunda gerçekleştirilen gurubun ikinci toplantısında konuşan Balıkesir Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Gurubu Başkanı Mehmet Semerci, tanıtımın etkili olabilmesi için her türlü olanağı kullanmak gerektiğini belirterek, hasat bitiminde zeytin hasat şenliği yapılması önerisini sundu. Toplantıya katılan Edremit Belediye Başkanı Tuncay Kılıç, basında ilk toplantıya belediye başkanlarının katılmamasının eleştirilmesine yanıt verdi ve toplantıya davet edilmediğini söyledi. Haberinin bile olmadığı bir toplantıya katılmamasının da normal bir durum olduğunu söyleyen başkan Kılıç, kesin belgelere dayanılmadan yapılan eleştirisel haberlerin yıpratıcı olduğunu söyledi ve basın mensuplarını bu gibi konularda daha dikkatli olmaları konusunda uyardı.
Gurup üyeleri, Edremit Körfezi'ndeki ilçelerin tamamının bir araya gelerek hasan sonu şenliği böyle bir etkinlik yapılmasının daha etkili olacağı görüşünü de bildirdi. Bu arada düzenlenecek fuarlarda zeytin ve zeytinyağının tanıtımı için bir otobüsün üzerinde zeytinyağı ve zeytin resimleri ile tüketimin arttırılmasına yönelik figürlerin bulunduğu resimlerle giydirilerek katılmanın etkin bir tanıtım sağlayacağı fikrini de benimseyen Balıkesir Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Gurubu, bu konuda bir çalışma yapacak.
Edremit Belediye Başkanı Tuncay Kılıç, Balıkesir Tarım İl Müdürü Engin Sancı, Edremit Tarım İlçe Müdürü Hüseyin Acar, Edremit Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ertaş, Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Grubu Başkanı Mehmet Semerci, Havran Ziraat Odası Başkanı Emin Ersoy, Edremit Ziraat Odası ikinci Başkanı Yılmaz Diker ve zeytin üreticilerinin katıldığı ikinci toplantıda tanıtımda izlenecek yolun belirlenmesine çalışıldı.
Yapılan yazılı açıklamada ise, "Öncelikle tanıtımın bölgemizde değil, potansiyel tüketicilerin bulunduğu Anadolu'nun değişik bölge ve illerinde yapılması gerektiği ilke olarak benimsenmiştir. Bu noktada hangi bölge ve illerin öncelikli tercih edileceği yapılacak ön çalışma ile belirlenecektir. Tercih sebebini ağırlıklı olarak yöresel yemek kültürleri ve tüketim alışkanlıkları belirleyecektir. Yapılacak tanıtım faaliyetlerinde kullanılacak yöntemin seçiminde profesyonel destek alınması gerekliliği açıktır. Bu amaçla daha önce farklı ürünlerde yapılmış. Ayna amaçla tanıtım programları incelenerek edinilen tecrübelerden yararlanmak bizim tanıtım çalışmamızı etkinliğini arttıracak ve maliyetini düşürecektir. Zeytin ve zeytinyağımızın tanıtımı için ulusal bazda reklam ve promosyon faaliyetlerinden yararlanılması da düşünülmesi gereken bir husustur. Her şeye rağmen yüz yüze tanıtım faaliyetleri en önemli faaliyettir. Bu konuda yoğunlaşmak ve faaliyetler göstermek ön çalışma olarak benimsenmelidir. Öncelikle bu işi başaracak personelin mevcudiyeti ile mümkündür. Konusuna hakim bilgi ve tecrübe ile donanımlı sunum ve etkileme kabiliyeti olan personel başarıda büyük pay sahibi olacaktır" denildi.