Yoğun Sis İstanbul'un Hava Trafiğini Felç Etti

İstanbul'un özellikle batı kesimlerinde etkisini gösteren yoğun sis, hava trafiğini olumsuz etkiledi

İstanbul'un özellikle batı kesimlerinde etkisini gösteren yoğun sis, hava trafiğini olumsuz etkiledi. Atatürk Havalimanı'na iniş yapacak bazı uçaklar, yoğun sis nedeniyle rötar yapmak zorunda kalırken, bazı uçaklar da başka havaalanlarına yönlendirildi. İnişe geçmekte olan üç uçak ise pisti pas geçti.
İstanbul'da akşam saatlerinde aniden bastıran yoğun sis, Atatürk Havalimanı trafiğinde aksamalara neden oldu. Görüş mesafesinin 300 metrenin altına kadar düşmesi sonucu uçaklar, görüş mesafesi 200 metreye kadar düşse de iniş yapmaya imkan tanıyan 05-23 numaralı pisti kullanmaya başladı. Uçaklar Ataköy-Florya tarafındaki bu piste inmek için sıraya girince inişler de gecikmeler yaşandı. Bazı pilotlar ilgili pistin yetkililerinden izin isteyerek Sabiha Gökçen Havalimanı ve diğer illerdeki havalimanına
yöneldi.
Atlasjet'in Antalya-İstanbul seferini yapan uçağı İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na; THY'nin akşam saatlerindeki MNG Havayolları'nın bir kargo uçağı ile Moskova-İstanbul uçağı Sabiha Gökçen Havalimanı'na yönlendirildi. Atatürk Havalimanı'na iniş yapacak bazı uçaklar ise görüş mesafesinin artması için bulundukları alanlarda bekletildi.