Suşehrililer Meslek Yüksek Okulunun Büyümesi İçin Seferberlik İlan Etti

Cumhuriyet Üniversitesi'ne bağlı Suşehri Timur Karabal Meslek Yüksek Okulu'nun büyümesi ve gelişmesi için, İlçe Belediye Başkanı Sedat Sel ve siyasi parti ilçe başkanları ile birlikte sivil toplum örgütü başkanları, Suşehri'nde istişare kurulu kurdu

Suşehrililer Meslek Yüksek Okulunun Büyümesi İçin Seferberlik İlan Etti
Cumhuriyet Üniversitesi'ne bağlı Suşehri Timur Karabal Meslek Yüksek Okulu'nun büyümesi ve gelişmesi için, İlçe Belediye Başkanı Sedat Sel ve siyasi parti ilçe başkanları ile birlikte sivil toplum örgütü başkanları, Suşehri'nde istişare kurulu kurdu.
İlçe Belediye Başkanı Sedat Sel ile birilikte, siyasi parti ilçe başkanları ve sivil toplum örgütü başkanları, Timur Karabal Meslek Yüksek Okul Müdürü Prof. Dr. Adnan Gürbüz'ü makamında ziyaret etti. Suşehri Timur Karabal Meslek Yüksek Okulu'nda şuanda 873 öğrencinin kayıtlı bulunduğunu söyleyen Okul Müdürü Gürbüz, "Sivas'ın diğer ilçelerinde bulunan Cumhuriyet Üniversitesi'ne bağlı meslek yüksek okulları içerisinde en fazla öğrenci bulunan ilçe Suşehri'dir. Bu bilgiler resmi ve kayıtlı bilgilerdir. Aslında bu sayının şuanda bin 400'lerde olması lazımdı. Bizim burada ilçe olarak potansiyelimiz çok yüksek. Suşehri halkının böyle bir birlikteliği oluşturmuş olması çok güzel olduğu düşüncesindeyim" dedi.
İlçe Belediye Başkanı Sedat Sel ise yaptığı açıklamada, okulun kalkınması için topyekun seferberlik ilan ettiklerini söyleyerek, "İlçede bulunan siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcilerimizle birlikte okulumuzun kalkınması ve büyümesi için birliktelik amaçlı olarak, Suşehri istişare Kurulu kurduk. Her ay toplanacak olan bu kurulumuz, ilçemizin sorunları nedir? Nasıl çözüm yolu bulacağız? Okulumuza neler yapabiliriz? Bu amaçlı olarak kurul çalışacaktır. Bizler bu konuda azimliyiz. Okulumuzu canlandıracağız. Okulumuza belediye olarak bir laboratuarı bizler kuracağız" dedi.
AK Parti Suşehri İlçe Başkanı Rüstem Yüce ise yaptığı konuşmada hedeflenen Suşehri'nin sorunlarını istişare ederek çözülmesi gerektiğini vurguladı. Yüce, "Artık ilçede bulunan siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcilerimiz bu işi önemsiyorsa, gerçekten ortada kanayan bir yara var demektir. Hedeflediğimiz Suşehri'nin önemli bir parçası meslek yüksek okulumuzdur. Artık bu sorunu okul yöneticilerimizle birlikte istişare yaparak çözmemiz gerekmektedir" şeklinde konuştu. Okul Müdürü Yardımcısı Öğretim Görevlisi Haldun Musul ise yaptığı konuşmada, Timur Karabal Meslek Yüksek Okulu'nun, halkın okulu olduğunu söyleyerek, okulun büyümesinin Suşehri'nin büyümesi olduğunu belirtti. Musul, "Daha önceden bir takım sıkıntılar yaşandı. Fakat şuanda bu sıkıntıları ortadan kaldırmaya çalışıyoruz. Teknik programlar denilen Tarım programlarında öğrenci sıkıntısı yaşanmaktadır. Yüzde 100 dolu değil ama yüzde 50'den de aşağı olan bölümümüz bulunmamaktadır. Kesinlikle kapanan bölümümüz bulunmamakla birlikte, bazı bölümlerimize YÖK tarafından öğrenci atanması yapılmadı. Bilgisayar programcılığı bölümü açılması için talepte bulunduk. Cumhuriyet Üniversitesi senatosundan onay aldık, fakat YÖK tarafından yeterli donanım ve alt yapımız, eksikliği nedeniyle kabul görmedi" ifadelerini kullandı.
Toplantıya, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Arslan Yaylak, Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Nazif Karkın, Büyük Birlik Partisi İlçe Başkanı Nuh Genç, Suşehri Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kooperatif Başkanı Candan Ersoy, Suşehri Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Süleyman Şen ile birlikte Suşehri Ziraat Odası Başkanı Yakup Özata katıldı.