Dikili Kaymakamı Köy Ziyaretleri Yaptı

Dikili Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, Tarım İlçe Müdürü Ali Ateş ve İlçe Müftüsü Mahmut Atıcı ile birlikte Dikili'nin köylerine ziyaretlerde bulundu

Dikili Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, Tarım İlçe Müdürü Ali Ateş ve İlçe Müftüsü Mahmut Atıcı ile birlikte Dikili'nin köylerine ziyaretlerde bulundu. Karamehmetoğlu yaptığı ziyaretlerde hem vatandaşların sorunlarını dinledi, hem de köylere yapılmış olan yatırımları yerinde inceledi.
Kaymakam Karamehmetoğlu, İzmir İl Özel İdaresi tarafından yürütülen köy yollarına parke taşı döşemesi işlerinin çalışmalarını kontrol etti. Köy muhtarları da çalışmalar hakkında kaymakama bilgi verdi. Vatandaşlar kendilerini ziyaret eden ve sohbet eden Karamehmetoğlu'na teşekkür etti. Bu yıl bir çok köyün parke taşı döşeme işinin devam ettiğini belirten Karamehmetoğlu "Parke taşlarının döşemesi bittiğinde köylü vatandaşlarımız çamurdan kurtulacaklar" dedi.
Köylerde hiçbir GSM operatörünün baz istasyonunun olmaması nedeniyle heyetin telefonları konuşma yapılamaz hale geldi. Konu ile ilgili muhtarlar da kaymakama dert yandı. Çağlan ve Samanlık gibi birçok köyün hala cep telefonları çalışmadığı belirten köylüler, "Defalarca GSM hizmeti sağlayan şirketlere başvurduk fakat bir türlü sonuç alamadık. Köyümüz zeytini ve dokuma halıları ile ünlü birçok turist bölgemize akın ediyor. Ama burada iletişim hiç yok. Etrafımız ormanlarla kaplı herhangi bir yangın olursa da çobanımız bize haber veremez. İletişim için cep telefonlarımızın çalışmasını istiyoruz" dedi.
Çağlan köyü parke taşı incelemesi sırasında İlçe Müftüsü Mahmut Akıcı, Çağlan köyü meydanında bulunan, Çağlan Camii'ni gezdi. Akıcı, Osmanlı yıllarında yapıldığı ileri sürülen imamın bulunduğu yerin caminin pencere süslemeleri ve üzerine işlenen motiflerinin dikkat çektiğini söyledi. Camide onarımın olacağını belirten Akıcı "Tarihi açıdan güzel bir camimiz önemli yere sahip. Dış cephesinde onarım yapılacak" dedi.