Atakum'da 6 aileye 156 Bafra Koyunu dağıtıldı

Atakum Kaymakamlığı tarafından 156 adet Bafra Koyunu dağıtıldı. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı kaynağı ile uygulanan proje kapsamında 6 aileye

Atakum Kaymakamlığı tarafından 156 adet Bafra Koyunu dağıtıldı. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı kaynağı ile uygulanan proje kapsamında 6 aileye 25 dişi toklu ve 1 koç halinde toplam 156 adet koyun verildi. Dağıtılan koyunların çoğunlukla ikiz yavrulaması, et ve süt bakımından kaliteli olması aileler için büyük bir kazanç kapısı olacağı vurgulandı.

Sarıtaş köyünde yapılan dağıtım programına AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Yeni, Kaymakam Salim Demir, Belediye Başkanı Metin Burma, çok sayıda muhtar ve çiftçi katıldı. İlçe Tarım Müdürü Mustafa Baş proje hakkında bilgi vererek, dağıtılan koyunların kuzulama oranı, et ve süt verimi yüksek Bafra Irkı olduğunu kaydetti. 2009 yılında aynı projenin ilçenin başka köylerinde uygulandığını belirten ve başarılı sonuçlar alındığını belirten Baş, İlçe Kaymakamı Salim Demir'in her zaman projeleri destekleyici olduğunu belirtti.

Kaymakam Salim Demir ise gelir getirici projelere desteklerinin süreceğini, 2009 ve 2010 yıllarında, bodur elma, ceviz ve kivi yetiştiriciliği ile koyunculuk ve halı yıkama işyeri açılması gibi projelerin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı kaynakları ile hayata geçirildiğini ifade etti. Demir, "2009 yılında 48 adet ve 2010 yılında 72 adet vatandaşın projelerden yaklaşık 500 bin lira kaynak aktarıldı." dedi.

AK Parti Milletvekili Yeni de kırsal kesimde uygulanan bu ve buna benzer projelerin kendilerini sevindirdiğini ve her zaman destekçisi olacakların ifade ederek başta Atakum Kaymakamı olmak üzere Vakıf Mütevelli Heyetine ve diğer emeği geçenlere teşekkür etti. Ayrıca koyun sahiplerine de tavsiyede bulunan Yeni, 2 yıl ödemesiz 6 yıl da faizsiz ödeyecekleri geri ödemeler için şimdiden hazırlıklı olmalarını, ikiz-üçüz doğumlarda bir kuzunun geri ödeme için ayrılması gerektiğini kaydetti.