Geleceğin Siyasetçileri Siyaset Akademisi'nde Yetişiyor

AK Parti Siyaset Akademisi'nin yeni dönemi başladı. Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, geleceğin bilgili siyasetçilerinin bu akademilerde yetişeceğini söyledi.

AK Parti AR-GE Başkanlığı tarafından siyasal bilincin artırılması, siyasetteki genç ve kadın siyasetçi kadrolarının yetişmesi amacıyla düzenlenen siyaset, demokrasi, uluslararası ilişkiler ve ekonomi programına başladı.
Bir önceki dönem olan 5'inci dönem mezunlarına ilk ders öncesinde AK Partili yöneticiler tarafından sertifikaları verildi.
AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, Siyaset Akademisi'nde daha bilinçli siyasiler yetiştirmeyi hedeflediklerini kaydederek, "Bu dönemde programda demokrasi, uluslararası ilişkiler ve ekonomi konularında eğitim verilecek. Eğitimlerimizde demokraside evrensel ölçülerin belirlenmesini, bir ülkenin en fazla ne kadar borçlanması gerektiği, bütçe açığının ne kadar olması gerektiği gibi konular anlatılacak'' dedi.
Bilgili ve donanımlı siyasetçiler yetiştirmek için bu eğitim programlarını düzenlediklerine dikkat çeken Yalçın siyaseti bilim ışığında yapan bireyler yetiştirmeyi hedeflediklerini kaydetti. Yalçın, halkın sorunlarını bilen, anlayan ve çözüm üreten bireyleri siyaset arenasına kazandırmak istediklerini belirterek, kurslara AK Parti dışından da katılımların olabileceğini ifade etti.
Siyaset Akademisi'nde geleceğin siyasetçilerine ilk ders Çankaya Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyelerinden Doçent Doktor Tanel Demirel tarafından verildi. Demirel, Türkiye'de demokrasinin gelişimini anlattı.