DPT, SDÜ'nün 17 milyon liralık projesine onay verdi

Devlet Planlama Teşkilatı (DPT), Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi(SDÜ)'nin 'Yenilikçi Teknolojiler Merkezi' projesini onayladı. 13 milyon 247 bin

Devlet Planlama Teşkilatı (DPT), Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi(SDÜ)'nin 'Yenilikçi Teknolojiler Merkezi' projesini onayladı. 13 milyon 247 bin lira kaynakla kurulacak olan ve 4 ana birimden oluşacak olan merkezde araştırma geliştirme (Ar-Ge), tasarım, test analiz, enerji teknolojileri, biyotekonoloji araştırma birimleri bulunacak.

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan AK Parti Isparta Milletvekili Sait Dilek, 'Yenilikçi Teknolojiler' merkezinin kurulması ile araştırma ve uygulama merkezlerinin ortak bir çatı altında toplanacağını söyledi. Dilek, "Merkezin kurulması ile ilgili olarak Süleyman Demirel Üniversitesi proje ekibi tarafından kapsamlı bir proje hazırlanmış ve DPT'na sunulmuştu.

Toplam bütçesi 13 milyon 247 bin lira olan bu projenin DPT tarafından desteklenmesi uygun bulunmuştur." dedi.

Dilek, projenin kabul edilmesiyle birlikte bölgesel anlamda çok önemli bir kazanım sağlandığını ifade ederek, Ar-Ge, tasarım, prototip imalat, test- analiz, tarımsal biyoteknoloji ve eğitim anlamında bölgesel kalkınmaya destek sağlanacağını anlattı. Sait Dilek, "Merkez ulusal ve uluslararası fonlardan daha fazla mali kaynağın bölgeye kazandırılmasında, bölgenin rekabet gücünün artmasında ve bölgenin nitelikli yatırımcılar için cazibe merkezi haline gelmesinde etkin rol oynayacaktır. Ayrıca bu merkezin, üniversite-sanayi İş birliği kapsamında, bölgesel kalkınma için ciddi çaba içerisinde olan Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) ile de belli bir koordinasyon içerisinde ortak faaliyetler içinde olması hedeflenmektedir." diye konuştu.