Bayan Aliyev Doğramacı'nın mezarında: 'Görkemli ictimai kadim alim İhsan Doğramacı'

Azerbaycan, Letonya, Makedonya ve Slovenya Cumhurbaşkanlarının eşleri, 'Kültür Mirası ve Müzik Uluslararası Kongresi' için Ankara'da buluştu.


MEHRİBAN ALİYEV'DEN, DOĞRAMACI’NIN MEZARINA ZİYARET

Kültür Mirası ve Müzik Uluslararası Kongresi’ne katılmak üzere Ankara’da bulunan Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in eşi Mehriban Aliyev, Bilkent Üniversitesi Kurucusu Prof. Dr. İhsan Doğramacı’nın anıt mezarını ziyaret etti. Aliyev’e Bilkent Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Ali Doğramacı ve diğer yetkililer eşlik etti.

Mehriban Aliyev, Doğramacı’nın Anıt Mezarı’nda anı defterine şunları yazdı: “Azerbaycan halkının büyük dostu, görkemli ictimai kadim alim İhsan Doğramacı, bütün ömrünü insanların sağlığına ve eğitimine adamıştır. Onun ve halkımızın umum milli lideri Haydar Aliyev’in uzun yıllar boyu devam eden dostluğu hepimizin yoldaşına hak olunup, müdrik ve samimi insan olan İhsan Doğramacı’nın ışıklı hatırası onu tanıyanların ve şahsen bizim kalbimızde daima yaşayacaktır. Allah rahmet eylesin!”

HAYRÜNNİSSA GÜL DE ZİYARET ETTİ:

Kongreye katılan, Hayrünnisa Gül de İhsan Doğramacı’nın anıt mezarını Aliyev’den 1 saat önce basın mensuplarına bilgi vermeden ziyaret etti.

TOPLANTIYLA İLGİLİ BİLGİ NOTU:

Türkiye'nin evsahipliğinde Azerbaycan, Letonya, Makedonya ve Slovenya Cumhurbaşkanlarının eşleri, 'Kültür Mirası ve Müzik Uluslararası Kongresi' için Ankara'da buluştu. First Lady'leri bir araya getiren kongre, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül öncülüğünde Azerbaycan Cumhurbaşkanı'nın Eşi Mehriban Aliyev ile birlikte Letonya, Makedonya ve Slovenya Cumhurbaşkanı eşlerinin katılımı ile yarın sona erecek.