Mhp İl Başkanı Korkmaz'dan 8 Yılın Değerlendirmesi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri İl Başkanı Süleyman Korkmaz, AK Parti iktidarının 8 yıllık görev süresini değerlendirdi.

Mhp İl Başkanı Korkmaz'dan 8 Yılın Değerlendirmesi
AK Parti iktidarının 8 yıllık görev süresini değerlendiren MHP Kayseri İl Başkanı Süleyman Korkmaz, Türk halkının bu süre zarfında istek ve arzularının yerine getirilmediğini ve sorunlara çözüm bulunamadığını söyledi. Korkmaz yaptığı açıklamada, "AK Parti iktidarı bu süre içerisinde 58, 59 ve 60. hükümetleri kurup şansını yakalarken, Türk halkının isteklerine ve sıkıntılarına çözüm bulamamanın ezikliğini yaşayarak bu çaresizliğini elindeki bir kısım yandaş medya ile kamufle etmeye çalışmaktadır. Böyle yapmasına rağmen güneşin balçıkla sıvanmayacağı gibi başta işsizlik, ekonomi, hayat pahalılığı, terör ile diğer iç ve dış politikadaki ciddi konular halkımızın gündeminden ve zihninden uzak kalmamaktadır. Bugün geldiğimiz nokta, milyonlarca işsiz, milyonlarca üniversite mezunu gençlerimiz, intihar eden esnaf ve sanayicimiz, cinnet geçiren vatandaşımız, akşam yatağa aç giren insanlarımız, köylümüz, işçimiz ve yine milyonlarca emeklimiz bu 8 yıl içerisinde kaderlerine terk edilmiş, çaresiz bir şekilde ne yapacağını bilemeden kendilerine uzatılacak bir el beklemektedir" dedi.
Geçtiğimiz günlerde NATO zirvesinde gündeme gelen 'füze kalkanı' ile ilgili de açıklama yapan Korkmaz, bunun bir tehdit olduğunu iler sürerek, "AB olmak üzere NATO üyesi ülkelerin güvenliği açısından 'füze kalkanı' adı altında bir savunma sistemi kurulması kısa sürede gündeme geldi. Suni gündem yaratılarak, ülkemiz güvenliği açısından çok öneme haiz olan bu mesele gündemden kaldırıldı. Türk Milletinin aklı ve idrakiyle alay edercesine hiçbir komşumuzu tehdit ve hedef görmeyen Sayın Başbakan'a buradan sormak isteriz. Siyasi hesaplarla kendinizin gitmeye cesaret edemediği Lizbon Zirvesi'nde Cumhurbaşkanı tarafından onay verilen füze savunma sistemi İran'a karşı neyse hangi potansiyel tehdit karşılığı ülkeye karşıdır? Bu ülkeler Rusya mıdır, Küba mıdır, yoksa Senegal midir? Bir taraftan Milli Güvenli Siyaset Belgesi'ndeki kırmızı çizgileri çıkaracaksınız, diğer taraftan ülkemizin başına ilerde bela olacak füze kalkanı gibi kontrolü başkasının elinde olan büyük bir belayı duçar edeceksiniz" şeklinde konuştu.
Korkmaz son olarak, AK Parti ateşle oynadığını hatırlatarak, "Rüzgar ekenin fırtına biçeceğini söylemek isteriz" dedi.