Barcelona - Real Madrid maçı için nefesler tutuldu

Tüm dünyada gözler bu akşam oynanacak Barcelona - Real Madrid maçına çevrilmiş durumda. 'El Clasico' olarak bilinen Barcelona-Real Madrid maçı bugün saat 22.00'de Nou Camp'da oynanacak.

Barcelona - Real Madrid maçı için nefesler tutuldu
İspanya 1.Ligi’nin merakla beklenen karşılaşması ‘El Clasico’ bugün akşam saat 22.00'de oynanacak. Bir yanda teknik direktör Pep Guardiola yönetimindeki Messi, David Villa ve Pedro’lu Barcelona, diğer yanda Jose Mourinho yönetimindeki Cristiano Ronaldo, Di Maria ve Mesut’lu Real Madrid.

İspanya 1.Ligi’nde ve Şampiyonlar Ligi’nde şampiyonlu kovalayan iki takımın zorlu mücadelesi bugün saat 22.00’de başlayacak. Barcelona ile Real Madrid arasında oynanacak ‘El Clasico’yu Eduardo Iturralde Gonzalez yönetecek.

Barcelona ile Real Madrid arasında oynanacak ' El Clasico'  NTV Spor'dan canlı olarak yayınlanacak.

Tüm dünyanın merakla beklediği Barcelona-Real Madrid maçı için geri sayım başlamış durumda. Barcelona ile Real Madrid arasındaki bu ezeli rekabet 100 yıl öncesine dayanmakta.

BARCELONA CEPHESİ

Barcelona Teknik Direktörü Pep Guardiola'nın 'stres yapmaya gerek' görmediği Real Madrid maçında en büyük kozu şüphe yok ki ilk kez 17 yaşında Real Madrid'e karşı oynayan Messi olacak. Ligde son maçında Almeria'yı 8-0 yenerek Real Madrid'e göz dağı veren ve ardından Şampiyonlar Ligi'nde Panathinaikos'u da farklı geçen Barcelona'da moraller oldukça yerinde.

Real Madrid karşısında galibiyet dışında başka bir ihtimali düşünmeyen Guardiola ve öğrencileri, bu maçta yaşayacakları olası bir mağlubiyette şampiyonluk yarışında ne kadar büyük bir darbe alacaklarının da farkında.

Real Madrid karşısına çıkaracağı takım ile ilgili değişik tahminlerde bulunulan Guardiola, Pedro veya Keita konusunda karar vermek zorunda kalacak. Real Madrid karşısında Pedro'yu oynatması halinde orta sahada direncin fazlasıyla azalacağını düşünen Pep, bu nedenle defansif özellikleri daha yüksek olan Keita'yı tercih edebilir.

Barcelona Kulübü'nün resmi internet sitesine Jose Mourinho'ya karşı değil, Real Madrid'e karşı oynayacaklarını söyleyen Carles Puyol ise takımın sigortası olacak.

REAL MADRİD CEPHESİ


Barcelona maçına diğer La Liga maçlarından daha farklı olarak bakmadığını söyleyen ve tarzlarından da asla vazgeçmeyeceklerini belirten Mourinho, oyuncularını Nou Camp için ayrı bir motivasyonla hazırladı.

Jose Mourinho ile birlikte çıktığı 19 resmi maçı da kaybetmeyen Real Madrid'de moraller en az Barcelona kadar yerinde. Barcelona'nın Almeria ve Panathinaikos'a fark atıp göz dağı verdiği Real Madrid'de lige At. Bilbao'yu 5-1, Şampiyonlar Ligi'nde de Ajax'ı 4-0 ile geçmeyi başardı.

Geçtiğimiz sezonda bu sezon olduğu gibi gol bulmakta sıkıntı çekmeyen ancak savunma da kırmzıı alarm veren Real Madrid, bu sezon gol yollarındaki üretkenliğinin yanı sıra Mourinho ile beraber savunmadaki problemleri de çözerek dört dörtlük bir takım hüviyetine bürünmüş durumda.

Ricardo Carvalho ve Pepe ikilisinin defansta güven vermesinin yanında orta alanda mücadele eden Xabi Alonso ve Sami Khedira aslında Real Madrid'de üzerine en büyük görevlerin düşütüğü iki oyuncu konumunda. Özellikle Barcelona'nın atak varyasyonlarını durdurmak üzere bu iki oyuncuya büyük iş düşecek.

Takımın etkili forveti Gonzalo Higuain sakatlığı sebebiyle El Clasico'da forma giyemeyecek.

Sakatlığı sebebiyle hafta içi Devler Ligi kapsamında oynanan Ajax mücadelesinde de forma giyemeyen Arjantinlinin yapılan son kontrollerinden sonra karşılaşmada oynamasının çok zor olduğu belirlendi. Real Madrid teknik direktörü Jose Mourinho'nun Higuain'in yokluğunda ise iki alternatifi olduğu ifade ediliyor. Karim Benzema Higuain'in yerine ilk 11'de forma giyebilir veya Jose Mourinho Lass Diarra'yı ortaya savunma gücünü yükseltmek için yerleştirerek ileride tek forvet Ronaldo'yu değerlendirebilir.

TAKIMLARIN KADROLARI

BARCELONA

Valdes
Daniel Alves
Pique
Carles Puyol
Maxwell
Busquets
Xavi
İniesta
Lionel Messi
Pedro
David Villa

REAL MADRİD
Casillas
Sergio Ramos
Pepe
Carvalho
Marcelo
Xabi Alonso
Khedira
Di Maria
Mesut Özil
Cristiano Ronaldo
Karim Benzema

STAT: Nou Camp
SAAT: 22.00
YAYIN: NTV Spor

400 MİLYON KİŞİ İZLEYECEK

İspanya 1. Futbol Ligi'nin (La Liga) 13. haftasında, bugün oynanacak, El Clasico olarak adlandırılan Barcelona-Real Madrid maçını dünyada 400 milyona yakın kişinin izlemesi bekleniyor.

Barcelona-Real Madrid maçı aralarında Türkiye'nin de olduğu İngiltere, Almanya, İtalya, Fransa, ABD, Çin, Singapur, Avustralya ile birçok Latin Amerika ve Kuzey Afrika ülkesinde canlı olarak yayınlanacak. Maç, 6 ülkede 3D kalitesiyle verilirken, statta 6'sı hareketli, 8'i 3D kalitesinde toplam 32 kamera bulunacak.

BARCELONA VE REAL MADRİD'İN KADRO DEĞERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ:
Barcelona - Real Madrid maçı için nefesler tutuldu