Zehirlenen Köpeklere Çelenkli Protesto

Antalya'nın Alanya ilçesinde sokak ve evcil köpeklerin zehirlenerek öldürülmesini protesto etmek için toplanan yüzlerce hayvan-sever zehirlenen köpeklerin mezarı başında saygı duruşunda bulundu

Zehirlenen Köpeklere Çelenkli Protesto
Antalya'nın Alanya ilçesinde sokak ve evcil köpeklerin zehirlenerek öldürülmesini protesto etmek için toplanan yüzlerce hayvan-sever zehirlenen köpeklerin mezarı başında saygı duruşunda bulundu. Hayvan-severler ellerinde taşıdıkları pankart, dövizler ve köpeklerle belediye binasına kadar yürüyüp siyah çelenk bıraktı.
Alanya'nın Tosmur beldesinde 13 Kasım 2010'da yaklaşık 10 sokak ve evcil köpeklerin zehirlenmesine tepki göstermek isteyen yüzlerce hayvan-sever köpekleri ile birlikte toplandı. Zehirlenen köpeklerin mezarı başında saygı duruşunda bulunan ve mezarlara kırmızı karanfil bırakan hayvan severler katliamı gerçekleştirenleri protesto etmek amacıyla yürüyüş gerçekleştirdi. Dim Çayı kenarındaki mezarlarında başlayan yürüyüş bir kilometre devam ederek Tosmur Belediyesi önüne bırakılan siyah çelenk ile tamamlandı.
2 köpeği zehirlenen Zeynep Barışkan, dünyaya gelen her canlının bir amaç için yaratıldığının altını çizerek, "Canlıyı katletmek demek Allah'a karşı gelmek demektir. Hiç kimsenin bir cana kıymaya, acımasızca sayısız canlıyı vahşice acı çektirerek katletmeye hakkı yoktur. Sahipli ve sahipsiz kedi, kuş, köpek ve bütün canlılar için Alanya'da sesimizi duyurmak istiyoruz. Bir lokma ekmek ve başlarının okşanmasını istiyorlar. 13 Kasım'da 2 bebeğim katledildi. Kont, panço, annem kız kardeşim ve benimle birlikte 5
kişilik aileydik ve mutluyduk. Sizin için bir hayvan olabilir ancak bizim canımızdı" diye konuştu.
Yürüyüşe destek veren Hayvan Severler Derneği (HAYSEV) Antalya Temsilcisi Jale Ünsal, "Alanya'da dostlarımıza destek olmak için geldik. Katledilen hayvanlar bizim çocuklarımız" dedi.
Sahipli sahipsiz onlarca hayvanın öldürüldüğünü ancak henüz otopsi sonuçlarının ellerine geçmediği için kimseyi suçlayamadıklarını belirten Alanya Hayvanları Koruma Derneği Başkanı İlknur Koparal, "Yaşam hakkına saygı duymayı öğretebilmek istiyoruz. Tosmur Belediyesi'ne siyah çelenk bırakmamızın sebebi 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu gereği yerel yönetimler halkı bilinçlendirmek zorunda. Yerel yönetimleri görevlerini yerine getirmeye davet ediyoruz" şeklinde konuştu.